Izraelio profesinių sąjungų delegacija viešėjo lietuvoje

„Histadrut“ priklauso apie 600 tūkstančių narių, iš kurių šalies šiaurinėje dalyje Haifos regione yra beveik 100 tūkstančių narių.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija jau ne vienerius metus bendradarbiauja su šia profesine sąjunga. Keletą kartų mūsų delegacijos lankėsi Izraelyje.


Šį kartą į Lietuvą atvyko Baruc Zalc – organizacijos pirmininkas bei Haifos savivaldybės (municipaliteto) narys, Ilan Vikelman – Histadruto vykdomojo komiteto narys, Itzhak Balas – Histadruto pirmininko pavaduotojas Haifos regione, Shlomo Sabat – Histadruto Haifos regiono užsienio reikalų komiteto vadovas, Zwi Anner – Histadruto Haifos turizmo departamento vadovas, Alexander Levisnzon, delegacijos vertėjas.


 


Viešnagės metu svečiai susitiko su LPSK vadovais bei šakų pirmininkais, aplankė Vilniaus baldų kombinatą, AB „Akmenės cementas“, AB „Orlen Lietuva“ susitiko su profesinių sąjungų aktyvu.


Susitikimų metu aptartos šio laikotarpio problemos, pasidalinta patirtimi. Svečiai pasakojo apie savo šalies ir profesinės sąjungos istoriją bei veiklą, domėjosi Lietuvos profesinių sąjungų veikla bei vieta visuomenėje, pramonės plėtra, Lietuvos valstybės istorija, linkėjo sėkmės ir sėkmingo tolesnio bendradarbiavimo.


 


 




 


 


 


Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!