Profesinėms sąjungoms šmm siūlo tik monologą

Todėl LŠPS pareikalavo Vyriausybės pradėti tiesiogines derybas dėl Programos įgyvendinimo galimybių. ŠMM reakcija buvo žaibiška – tą pačią dieną atsiustas raštas, kuriame bandoma paaiškinti ministerijos veiksmus, tačiau atsakymas tik dar kartą įrodo, jog vykdomas ne socialinis dialogas, o monologas.


Vyriausybės nutarimu Švietimo ir mokslo ministerijai buvo pavesta „iki 2010 m. birželio 1 d., pasitarus su socialiniais partneriais ir atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes, nustatytąja tvarka pateikti LR Vyriausybei pasiūlymus dėl Ilgalaikės pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programos įgyvendinimo nuo 2011 m. sausio 1 d. galimybių.“ Tačiau iš viceministro V. Bacio rašto profesinėms sąjungoms aišku, kad ŠMM ne tik nevykdė savo pareigos konsultuotis su socialiniais partneriais, bet ir slapta pateikė Vyriausybei pasiūlymą mokytojams nenaudinga linkme koreguoti Programą, kur siūloma ją ištęsti iki 2015 m. Statistikos departamento duomenimis vidutinis mokytojų atlyginimas nuo 2009 m. antro ketvirčio sumažėjo 300 Lt. Jei tokios Programos korekcijos bus patvirtintos, 2009 m. atlyginimų lygį mokytojų atlyginimai pasieks tik 2012 metais. LŠPS netenkina ir  tai, kad profesinėms sąjungoms susitikti ir aptarti Programą siūloma tik po mėnesio – birželio 29d.  


LŠPS yra šokiruota tokiais ŠMM veiksmais ir nepasitikėdama ministru ir jo politinio pasitikėjimo komanda, reikalauja Vyriausybės nedelsiant pradėti derybas dėl  ilgalaikės pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo Programos vykdymo perspektyvos. 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!