Vilniaus apskrities tt posėdis

Išgyvenant sunkmetį ir didžiulę bedarbystę, kuri daugelį priverčia emigruoti, pagrindinė visų institucijų užduotis – išsaugoti esamas darbo vietas ir skatinti kurti naujas.


 


Vilniaus apskrities Trišalės tarybos posėdyje ši tema aptarta su LR Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento direktore Živile Glaveckaite. Buvo pristatytas Ūkio ministerijos priemonių planas smulkiam ir vidutiniam verslui skatinti. Direktorė pabrėžė, kad numatytos priemonės bus greitai ir efektyviai įgyvendinamos. Proceso metu ypač svarbi yra informacijos sklaida, prie kurios gali ir turi prisidėti visi.
Pranešėja pakvietė dalyvauti gegužės 28-29 dienomis vyksiančioje verslininkystės savaitėje „Verslo kelias“, kuri prasidės smulkių ir vidutinių verslininkų eisena ir gaminių reklama, o vyks LITEXPO parodų rūmuose.



Situaciją Vilniaus regiono darbo rinkoje ir planuojamus darbo biržų struktūrinius pokyčius pristatė Vilniaus darbo biržos direktorius Juozas Kankevičius.
Projekte numatyta daug pertvarkymų, kurie turėtų padėti įdarbinant jaunimą, vykdant kvalifikacijos mokymo programas. Vienas iš numatytų Darbo biržų pertvarkymo tikslų -pagerinti bedarbių aptarnavimo kokybę.



Šiuo metu Vilniaus darbo birža aptarnauja Vilniaus miesto ir rajono gyventojus, o nuo spalio 1 dienos aptarnaus visą Vilniaus regioną.
Posėdyje aptartos Darbo biržos vykdomos „Darbo mugės“, kurios labai pasiteisino ir numatytos ir ateityje. Posėdžio dalyviai aptarė bedarbystės problemas, nors bedarbių procentas Lietuvoje vis dar aukštas, tačiau pastarųjų savaičių statistiniai duomenys rodo, kad registruoto nedarbo lygis stabilizavosi. Pirmą kartą šiais metais registruotų bedarbių skaičius sumažėjo nuo 327 758 iki 326 114. Tai yra 0,08 proc. mažiau bedarbių, nei buvo praėjusią savaitę. Tokie pokyčiai darbo rinkoje rodo, kad situacija gerėja.


 



Parengta pagal LDF informaciją


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!