Atkurta vilniaus miesto trišalė taryba

Vilniaus apskrities trišalės tarybos pirmininkė ir LDF pirmininko pavaduotoja Nijolė Turčinavičienė pradėjo posėdį pasveikindama jo dalyvius ir pasiūlė patvirtinti darbotvarkę. Darbotvarkėje buvo numatyti Vilniaus miesto trišalės tarybos pirmininko rinkimai, metinio darbo plano sudarymas, organizaciniai ir kiti klausimai.
 
Posėdyje iš dviejų kandidatūrų išrinkta Vilniaus miesto trišalės tarybos pirmininke LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė. Aptartos būsimų posėdžių temos, organizaciniai klausimai. Atkuriamojo posėdžio dalyvius su šia iniciatyva pasveikino Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Romas Adomavičius ir paminėjo, kad labai svarbus visuomenės dalyvavimas savivaldoje, aktualių klausimų sprendime. Taip pat priminė, kad yra klausimai, kurie ruošiami iki metų. „Taip, kad Tarybai darbo užteks“, – sakė mero pavaduotojas. J.Matuizienė pasiūlė darbą pradėti nuo trišalio susitarimo, kuris buvo pasirašytas prieš dešimt metų, peržiūrėjimo. 
 
Posėdyje dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės, darbdavių ir profesinių sąjungų – LPSK, LDF ir LPS „Solidarumas“ atstovai. Lietuvos švietimo profesinei sąjungai atstovavo konsultantas Romas Turonis. Pasak jo, Vilniaus mokytojams ir kitiems švietimo darbuotojams labai svarbus faktas, kad trišalė taryba atkurta. Vilniaus švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas turės dar vieną  galimybę atstovauti institucijoje, kurioje bus keliamos problemos ir ieškomi jų sprendimo būdai. Miesto švietime problemų daug: mokyklų tinklo pertvarka, ikimokyklinių įstaigų finansavimas, neformalaus švietimo klausimai ir nemažai kitų.


Kitas posėdis numatytas gegužės 21 d. Iki jo partneriai turi patikslinti savo atstovus trišalėje taryboje. Su kolegomis iš kitų organizacijų yra sutarta, kad Vilniaus švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas turės garantuotą vietą taryboje.


 


Vilniaus švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!