Mokytojus įžeidė valdžios atstovų požiūris

Suvažiavimo delegatus nemaloniai nustebino valdžios atstovų požiūris į pedagogų atstovus. Pasak J.Voloskevičienės, Prezidentė raštu atsiprašė, jog negalėsianti dalyvauti suvažiavime, ir palinkėjo gero darbo. Tuo tarpu nei Vyriausybės galva, nei Švietimo ir mokslo ministras, nei Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas į kvietimą visai nesureagavo.


 


„Mes tai priėmėme, kaip pedagogų problemų ignoravimą. O gal jie mūsų išsigando?“, – svarstė pirmininkė ir nutarė, kad galbūt ir viena ir kita.


Pagrindinė suvažiavimo tema – kur nuvedė nevykusi švietimo reforma.  Pagrindinį pranešimą apie tai padarė Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius. Rezoliucijos, priimtos suvažiavime, taip pat susijusios su reformos sukeltų problemų galimais sprendimais.


 


Mokytojų profesinės sąjungos devintąjį suvažiavimą pasveikino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovė Aldona Kindurienė ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos pirmininkas Aleksas Bružas.


 


Anot J.Voloskevičienės, ji planuojanti reorganizuoti organizacijos darbą. Po dviejų savaičių ji kviesianti LMPS koordinacinės tarybos posėdį, kur bus dalinamasi darbais – kuriami komitetai.


 


Beje, naujoji įstatų redakcija numato, jog organizacijos pirmininkas renkamas ketveriems metams, o ne trims, kaip buvo iki šiol.


 


(RMP)


www.lprofsajungos.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!