Valstybinės darbo inspekcijos pavasario konsultacijų dieną

Jos metu visose apskrityse, pasklidę po daugelį savivaldybių ir seniūnijų, Valstybinės darbo inspekcijos teritorinių skyrių inspektoriai kviečia konsultuotis esamus ir būsimus darbdavius, darbuotojus, visus kitus piliečius (konsultacijų grafikas www.vdi.lt ). Ši diena yra skiriama Pasaulinei darbuotojų saugos ir sveikatos bei Tarptautinei darbe žuvusiųjų ir sužalotųjų atminties dienai, pažymimai balandžio 28 dieną.


Pasibaigus vasarai inspektoriai konsultuotis kvies į analogišką Valstybinės darbo inspekcijos Rudens konsultacijų dieną.


Tokius renginius Valstybinė darbo inspekcija organizuoja ketvirtus metus iš eilės. Ši priemonė – viena iš daugelio, numatytų šiais metais Valstybinei darbo inspekcijai veiklą orientuojant į pagalbą socialiniams partneriams veiksmingesniu konsultavimu bei informavimu.


Naujieji Valstybinės darbo inspekcijos veiklos principai taip pat nustato inspektorių lankstesnių sprendimų, skatinimo ir patarimų akcentavimo taktiką. Šie principai turėtų tapti pagrindu kurti tikrinimų kultūrą, grindžiamą abipusiai geranoriškais santykiais. Siekiant mažinti naštą verslui, veiklą ketinama orientuoti ir į institucijų bendradarbiavimą, tikrinimų koordinavimą, bendrų sprendimų priėmimą.


 


VDI informacija


www.vdi.lt


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!