Globalizacijos fondo parama dar pasinaudos daugiau nei 1000 atleistų darbuotojų

Iš 49 baldų gamybos įmonių atleistiems 636 darbuotojams bus išleista 662 tūkst. eurų (apie 2,3 mln. litų), o iš 45 drabužių siuvimo įmonių atleistiems 491 asmenims – 523,5 tūkst. eurų (apie 1,8 mln. litų) EGF parama. Lietuva skirs dar 35 proc. lėšų šiems projektams. 2009 m. rudenį jie jau pradėti įgyvendinti iš Užimtumo fondo lėšų.


Šio fondo lėšomis finansuojamos tik tos priemonės, kurios padeda darbo netekusiems asmenims integruotis į darbo rinką. Parama skiriama per teritorines darbo biržas, kurių konsultantai kartu su bedarbiu parengia individualų užimtumo veiklos planą, sudaro paslaugų paketą.


Iš minėtų sektorių atleistiems darbuotojams bus siūlomos mokymo ir perkvalifikavimo paslaugos, taip pat įdarbinimas subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimas, viešieji darbai. Taip pat bus remiamas teritorinis judumas, savarankiškas užimtumas ir verslumo skatinimas, pavyzdžiui, verslo liudijimo įsigijimo kompensavimas.


Lietuva jau yra pasinaudojusi šio fondo parama. 2009 m. gegužę baigtas įgyvendinti pirmasis EGF remiamas projektas, kuriuo buvo remiami iš AB „Alytaus tekstilė“ atleisti darbuotojai. Šio projekto vertė buvo apie 600 tūkst. eurų (50 procentų EGF lėšos, 50 procentų Užimtumo fondo lėšos). Priemonės buvo suplanuotos 600 atleistųjų. Iš jų 356 (57,5 proc.) buvusių „Alytaus tekstilės“ darbuotojų buvo įdarbinti pastoviam ar terminuotam darbui, 162 (26 proc.) dalyvavo profesinio mokymo programose ir įgijo reikalingų žinių, atitinkančių darbo rinkos poreikius, 12 asmenų įsigijo verslo liudijimus ir pradėjo savarankišką veiklą.


 


Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija


www.socmin.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!