Trišalės tarybos posėdyje

Jo metu svarstyti šie klausimai:


1. 2010-ųjų metų užimtumo fondo sąmata.


Trišalė taryba pritarė deficitinei užimtumo fondo sąmatai. Užimtumui 2010 metams numatoma surinkti 263 milijonus litų, 256 milijonai iš jų, sudarys nedarbo socialinio draudimo išlaidos (pašalpos bedarbiams), t.y. 74 milijonais litų daugiau, nei 2009 metais. Didėjančios bedarbių armijos šelpimui prireiks ženkliai daugiau lėšų – 450 milijonų litų, o trūkstamas lėšas padengs užsienio bankams prasiskolinusi Vyriausybė. Teritorines darbo biržas (46) išlaikyti skirta 65 milijonai litų, t.y. 4 procentais mažiau nei pernai.


 


2. Trišalės tarybos komitetų steigimas.


LR trišalės tarybos ilgainiui taps Ekonomine socialine taryba, o prie Lietuvos Respublikos trišalės tarybos (Ekonominės socialinės tarybos) pagal bazinius nuostatus trišaliu pagrindu bus steigiami ir visuomeniniais pagrindais veikiantys: Jaunimo reikalų komitetas, vartotojų teisų apsaugos, regioninės plėtros, mokslo, socialinio dialogo, nusikaltimo prevencijos, aplinkosaugos, bendradarbiavimo su Europos socialine ekonomine taryba ir kiti probleminiai komitetai. 


Šiuo metu prie trišalės tarybos jau daug metų efektingai veikia LR darbuotojų saugos ir sveikatos komisija, Trišalės tarybos nuolatinė darbo santykių komisija.


 


3. Komandiruočių apmokėjimo tvarkos pakeitimas.


Trišalė taryba pritarė Vyriausybės pateiktam 2004–11–03 Nutarimo Nr.1365 „Dėl išlaidų, susijusių su tarnybinėmis komandiruotėms, dydžio ir mokėjimo tvarkos“ pakeitimui.


Siuntimą į komandiruotę bus privalu įforminti atitinkamu darbdavio įsakymu (sprendimu). Darbuotojas turi teisę atsisakyti vykti į komandiruotę, jei iki išvykstant jam nesumokama ne mažiau kaip pusė dienpinigių ir su komandiruote susijusių išlaidų, o grįžęs per 3 darbo dienas privalo pateikti administracijai finansinę komandiruotės ataskaitą, o darbdavys visiškai atsiskaityto su grįžusiu iš komandiruotės darbuotoju už komandiruotėje patirtas faktines išlaidas, ne vėliau kaip darbo užmokesčio mokėjimo dieną.


 


parengta pagal


www.lps.lt


 


 


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!