Švietimo profesinės sąjungos konferencijoje kartu su ministru bus svarstoma nauja mokytojų darbo apmokėjimo tvarka

Nuo š.m. sausio 1 d. įsigaliojusiame naujo mokytojų darbo apmokėjimo apraše numatyta galimybė diferencijuoti tarifinio atlyginimo koeficientus, t.y. įvestos koeficientų “žirklės”.


AŠDPS, pasirėmusi nemažos mokytojų dalies nuomone, protestavo prieš tokį sprendimą, tačiau Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius nepaisė šito, pasirašė atitinkamą įsakymą. Iš konferencijoje dalyvausiančio ministro tikimasi išgirsti argumentus, kodėl buvo reikalinga taip keisti mokytojų darbo užmokesčio tvarką.


AŠDPS ekspertai atliko tyrimą kaip vykdomas ministro įsakymas: ar mokyklų vadovai mokytojų atlyginimų koeficientus derina su darbuotojų atstovais, kokią įtaką šiame procese daro savivaldybės valdininkai. Šio tyrimo rezultatai, kurie bus pristatyti konferencijoje, parodė, kad toli gražu ne visose švietimo įstaigose laikomasi teisės aktų. Sunkiausia padėtis ikimokyklinio ugdymo ir neformalaus švietimo įstaigose.


Kaip derybos vyko įvairiose miestuose ir rajonuose kalbės Vilniaus susivienijimo pirmininkė Rūta Osipavičiūtė, Rokiškio susivienijimo pirmininkas Erikas Gaigalas ir Ukmergės susivienijimo pirmininkas Arūnas Rimkus.


Apie ikimokyklinio ugdymo įstaigų, globos namų ir neformalaus ugdymo darbuotojų situaciją naujos mokytojų darbo apmokėjimo tvarkos veikimo ir lėšų taupymo sąlygomis kalbės Šiaulių susivienijimo pirmininkė Rasa Jasmontienė, Ukmergės vaikų globos namų profesinės sąjungos pirmininkas Aivaras Baliuckas ir Vilniaus sporto mokyklos profesinės sąjungos pirmininkė Ala Kiseliova.


Savivaldybės atstovų ir mokyklų vadovų požiūrį į mokytojų darbo apmokėjimo sistemos liberalizavimą pristatys Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus, Lietuvos savivaldybių švietimo padalinių vadovų asociacijos atstovas, Kėdainių raj. švietimo ir kultūros departamento direktorius Julius Lukoševičius, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos tarybos narys, Pasvalio raj. Pajiešmenių pagrindinės mokyklos direktorius Ervydas Macaitis.


Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius bei ŠMM specialistai aptars pirmuosius pastebėjimus dėl naujos darbo apmokėjimo tvarkos efektyvumo ir pristatys tolimesnius planus reformuoti mokytojų darbo apmokėjimo tvarką.


 


AŠDPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!