Laukiame naujo europos konkurso nugalėtojo

Valstybinėje darbo inspekcijoje (VDI) veikiantis Agentūros Lietuvos nacionalinis ryšių punktas aptarti dalyvavimą šioje kampanijoje sukvietė Lietuvos darbuotojų saugos ir sveikatos informacinio tinklo dalyvius. Tinklą sudaro 26 nariai – valstybės institucijos ir įstaigos, įgyvendinančios valstybės darbuotojų saugos ir sveikatos politiką, mokslo įstaigos ir darbdavius bei darbuotojus atstovaujančios organizacijos.


Saugios techninės priežiūros kampanijos metu bus akcentuojama techninės priežiūros svarba užtikrinant saugias ir sveikas darbo vietas. Šia kampanija siekiama skatinti nuolatinę ir sisteminę įrangos, mašinų, įrenginių priežiūrą tam, kad jie veiktų saugiai, užkertant kelią nelaimingiems atsitikimams darbe.


Agentūra ir VDI kviečia įmones ar organizacijas teikti paraiškas dešimtajam Europos geros praktikos apdovanojimui už išskirtinius pasiekimus skatinant kompleksinį saugių techninės priežiūros darbų valdymą. Apdovanotoms įmonėms, pripažįstant jų nuopelnus darbo sąlygų gerinimui Europoje, iškilmingame renginyje bus įteikti sertifikatai, o atrinkti geros praktikos pavyzdžiai išplatinti visoje Europoje. Paraiškos priimamos VDI; išsamesnė informacija www.vdi.lt  Primintina, kad pernai viena iš Europos konkurso, skirto profesinės rizikos vertinimui, nugalėtojų tapo įmonė iš Lietuvos UAB „Mars Lietuva“.


Kasmetinių Agentūros informacinių kampanijų tikslas – siekiant apsaugoti dirbančiųjų gyvybę ir sveikatą jų darbo vietose teikti visiems, atsakingiems už darbuotojų saugą ir sveikatą, techninę, mokslinę ir ekonominę informaciją. Žinios skleidžiamos per Agentūros ir Lietuvos ryšių punkto interneto svetainę. Kampanijų metu platinami lankstinukai, informaciniai lapeliai ,,Faktai“, animacinė vaizdo medžiaga su populiariu herojumi Napo; rengiami seminarai darbuotojų saugos ir sveikatos temomis.


Anksčiau Agentūra yra organizavusi informacines kampanijas, skirtas streso, pavojingų medžiagų, triukšmo darbe, kaulų ir raumenų sistemos ligų prevencijos, jaunų asmenų darbo, saugių statybų, profesinės rizikos vertinimo temomis.


Šių kampanijų medžiagą, kaip ir būsimosios Saugios techninės priežiūros kampanijos medžiagą, lietuvių kalba galima nemokamai parsisiųsti iš tinklalapio http://osha.europa.eu


 


VDI informacija


www.vdi.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!