Privačios darbo agentūros gautų valstybės pinigų

Jo teigimu, politinis sutarimas šiuo klausimu yra, liko tik nustatyti tvarką, kaip valstybė atsiskaitys su privačiomis bendrovėmis.


“Stengsimės rasti būdą ir mechanizmą, kaip Darbo biržai privačios įdarbinimo agentūros galėtų sudaryti pakankamai aiškią konkurenciją, kad žmogus, ieškantis darbo, ar darbo biržos paslaugomis, ar privačios agentūros paslaugomis, turėtų visas galimybes susirasti darbą”, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Donatas Jankauskas.


Vyriausybė jau pradėjo svarstyti valstybinės darbo biržos įdarbinimo funkcijų perdavimo privačiam kapitalui idėją. Premjeras Andrius Kubilius neseniai sakė, kad privačios įdarbinimo agentūros tam tikrą užmokestį gautų tik tuo atveju, jei bedarbį įdarbintų ilgesniam laikui, pavyzdžiui, dvejiems metams.


Darbo biržos duomenimis, sausio 1-ąją Lietuvoje buvo beveik 269 tūkst. bedarbių, arba 12,5 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų.


SEB banko manymu, 2010 metais nedarbas pasieks 15,5 proc, o “DnB Nord” banko vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis prognozuoja, jog nedarbo lygis Lietuvoje kovą gali pasiekti iki 20 proc. – darbo neturės kas penktas šalies gyventojas.


 


 


BNS

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!