Savivaldybės „katės maiše“ nepirks

Į ministerijos organizuotą renginį rinkosi apskričių viršininkai, savivaldybių merai, švietimo skyrių vedėjai ir apskričių pavaldume esančių švietimo įstaigų vadovai. Šiame renginyje dalyvavo ir AŠDPS pirmininko pavaduotojas Arūnas Rimkus.


Bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktorius Arūnas Plikšnys pristatė ŠMM ministro  patvirtintą apskričių viršininkų švietimo įstaigų steigėjų teisių ir turto perdavimo savivaldybėms priemonių planą. Teko apgailestauti, kad dėl ministerijos Ovaliosios salės akustikos, o gal dėl nekokybiškai sutvarkytos garso aparatūros, nemaža dalis renginio dalyvių šio priemonių plano normaliai ir neišgirdo.


Daugiausia aktualiausių klausimų ministerijos specialistams pateikė savivaldybių merai. Vyraujanti tema – perduodamų įstaigų finansavimas. Didžioji atsakymų dalis nebuvo konkreti ir kėlė dar daugiau abejonių ir klausimų, kadangi buvo teikiama kontekste: „kas bus, jeigu bus?“. Dauguma savivaldybių kategoriškai atsisako perimti savo žinion apskričių švietimo įstaigas, nes joms visiškai neaišku kas bus nuo 2012 metų. „Katės maiše tikrai nepirksim“ – kalbėjo vienos savivaldybės meras.
Liko neatsakytas ne kartą pateiktas klausimas: „kas laukia įstaigų, jei jų savivaldybės neperims?“


Ne kažin ką apie artėjančias permainas galėjo pasakyti į renginį stipriai pavėlavęs ministras G. Steponavičius. Gal dėl to „aptarimas“ buvo netikėtai nutrauktas?


Po renginio A.Rimkus kalbėjosi su viceministru V.Baciu dėl dalyvavimo darbo grupėje sprendžiant specialiųjų pedagogų problemas. 


 


 


LŠMPSF informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!