Federacija pripažinta tarptautiniu lygmeniu

Tai patvirtino gruodžio 18 dieną gautas Švietimo Internacionalo generalinio sekretoriaus Fredo van Leeuweno laiškas.


Generalinis sekretorius informavo, kad gruodžio 1-2 dieną vykusiame EI valdybos posėdyje nuspręsta patvirtinti LŠMPSF prašymą priimti į pasaulinę švietimo ir mokslo profesinę sąjungą. O kadangi Lietuva yra Europos sąjungos narė, tai LŠMPSF automatiškai tapo ir Europos švietimo profesinių sąjungų komiteto – ETUCE nare.


F. van Leeuwenas perduoda šilčiausius prezidentės Susan Hopgood ir valdybos narių sveikinimus bei linkėjimus sėkmingai ir brandžiai bendradarbiauti tarptautiniame lygmenyje. 


Nei metams neparėjus nuo įsikūrimo, LŠMPSF pripažinta tiek šalyje, tiek tarptautinėje erdvėje. Balandžio mėnesį LŠMPSF tapo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) nare. Užmegzti kontaktai su kaimyninių ir Baltijos šalių švietimo ir mokslo profesinėmis sąjungomis.


Narystė pasaulinėje ir Europos organizacijoje išplės Federacijos veiklos spektrą. Atsiras galimybės keistis informacija ir gerąją patirtimi su kitų šalių švietimo ir mokslo profesinėmis sąjungomis. Tikimasi sulaukti iš jų moralinės ir organizacinės paramos. 


Federaciją vasario mėnesį įsteigė Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimai.


LŠMPSF įsteigta siekiant užtikrinti efektyvesnį savo narių gynimą ir solidesnį atstovavimą mokytojų ir dėstytojų interesams. Pagrindiniai Federacijos tikslai – vienyti Lietuvos švietimo ir mokslo darbuotojus, koordinuoti Federacijos narių veiklą, atstovauti ir ginti Federacijos narių profesinius, darbo, ekonominius, socialinius interesus. Federacijos nariai siekia aktyvinti socialinę partnerystę su darbdaviais, jų organizacijomis bei siekti konstruktyvesnio dialogo su valstybės ir savivaldybių institucijomis.


Tai vienintelė švietimo ir mokslo profesinių sąjungų organizacija šalyje, jungianti visų švietimo sričių darbuotojus – nuo ikimokyklinio iki aukštojo mokslo.


 


 


LŠMPSF informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!