Šalies bibliotekose vyko akcija „ieškau darbo“

Čia įrengtose interneto prieigose buvo organizuojamas nemokamas akcijos „Ieškau darbo“ motyvacinis – praktinis seminaras. Jis rengtas naujoviškai: lektoriai paskaitas skaitė ir su dalyviais bendravo nuotoliniu būdu – seminaras bibliotekose susirinkusiems dalyviams tiesiogiai transliuotas internetu. Akcijos „Ieškau darbo“ partneriai yra internetinis karjeros portalas „CV.lt“, Lietuvos darbo birža, Lietuvos darbo rinkos mokymo tarnyba.


Akcijos metu nuo 11 iki 13 val. ieškantieji darbo bibliotekose galėjo klausyti pranešimų, kuriuos skaitė patyrę lektoriai. Jie teikė naudingos informacijos, kaip parengti tinkamą gyvenimo aprašymą, kaip darbo paieškai pasitelkti internetą. Ypač daug dėmesio skirta psichologiniams darbo paieškos aspektams, kurių svarba itin išaugo dabartinėmis ekonomikos sąlygomis, pirmiausia, būdams motyvuoti save ir neprarasti ryžto toliau tęsti darbo paieškas, tinkamai nusiteikti pokalbiui dėl darbo, sudaryti gerą pirmąjį įspūdį galimam darbdaviui.


Lietuvos darbo biržos Informacinės sistemos organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Martynas Storasta supažindino su darbo biržos interneto svetaine ir jos teikiamomis paslaugomis, taip pat ir elektroninėmis, darbo paieškos būdais ir priemonėmis, teikė praktinių patarimų norintiems paskelbti savo CV ir greičiausiai rasti tinkamą darbą.


Po seminaro dalyviai pakviesti tarpusavyje pasidalinti įspūdžiais ir patirtimi ieškant darbo, o visus pageidaujančius konsultuos specialistai.


Rugsėjo 15 d. į bibliotekas atvykę asmenys galėjo pateikti klausimų pranešėjams ir iš karto gauti atsakymus. Vėliau seminaro įrašas bus paskelbtas internete, jį galės peržiūrėti kiekvienas besidomintis asmuo.


Seminaro dalyviai iki lapkričio 15 d. galės skelbti savo gyvenimo aprašymus karjeros portalo „CV.lt“ interneto svetainėje. Burtų keliu bus atrinkta 40 dalyvių, kurie turės galimybę pasirinkti nuotolinių kursų kvalifikacijai kelti, taip padidindami savo konkurencingumą darbo rinkoje. Prizus įsteigė akcijos rėmėjai – tarptautinė nuotolinio mokymo bendrovė „International Correspondence Course” ir pasaulinė e-programų ir savarankiško mokymosi kursų kompanija „LearnKey“.


 


LDB informacija


www.ldb.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!