Europos sąjungoje labiausiai pigo lietuvių darbas

Antrojo ketvirčio bendros valandinės darbo sąnaudos eurozonoje padidėjo 4 proc., lyginant su ankstesnįjį ketvirtį buvusiais 3,6 proc.


Anot „Eurostat”, du pagrindiniai darbo sąnaudų komponentai yra darbo užmokestis ir su atlyginimais nesusijusios išlaidos. Eurozonoje per metus iki 2009 m. antrojo ketvirčio darbo užmokesčiai padidėjo 3,9 proc., o su atlyginimais nesusijusios išlaidos – 4,2 proc., pirmąjį 2009 m. ketvirtį – atitinkamai 3,4 ir 4,1 proc. ES darbo užmokesčiai padidėjo 3,6 proc., o su atlyginimais nesusijusios išlaidos – 3,8 proc., ankstesnįjį ketvirtį buvo atitinkamai 0,9 proc. ir 2,8 proc.


Tarp ES valstybių narių, kurių duomenys žinomi, valandinės darbo sąnaudos sumažėjo Lietuvoje (6,2 proc.) ir Estijoje (-0,6 proc.). Aukščiausias padidėjimas užfiksuotas Bulgarijoje (15,5 proc.) ir Rumunijoje (11,7 proc.).


Lietuvoje su darbo užmokesčiu susijusios išlaidos sumažėjo 7,7 proc., kitos išlaidos – 2,3 proc. Estijoje su darbo užmokesčiu susijusios išlaidos sumažėjo 2,1 proc., kitos išlaidos išaugo 4,1 procento.


 


 


Šaltinis:


DELFI


www.delfi.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!