Statutinių įstaigų vadovai užtikrino ministrą r. palaitį sieksiantys maksimaliai vykdyti funkcijas net ir sumažinus finansavimą






Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis susitiko su vidaus reikalų sistemos statutinių įstaigų vadovais aptarti kitų metų biudžeto projekte numatytų asignavimų.


„Padėtis nėra lengva, tačiau įstaigų vadovai supranta, jog pinigų biudžete yra tiek, kiek yra, ir jie pasiryžę kiek galima geriau atlikti savo funkcijas su tomis lėšomis, kurios bus skirtos, – po susitikimo sakė ministras R. Palaitis. – Aš dėkingas jiems už tokį pasiryžimą.


Manau mes kartu rasime būdų užtikrinti viešąjį saugumą visose srityse su kiek galima mažesniais nuostoliais“. Ministras įstaigų vadovams pabrėžė, jog Lietuvos Respublikos Prezidentė pritaria nuostatai, kad viešasis saugumas šiandien yra viena prioritetinių valstybės veiklos sričių ir pažadėjusi, esant reikalui, padėti spręsti tam tikras problemas.
Susitikime dalyvavę Policijos departamento prie VRM, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM, Vadovybės apsaugos departamento prie VRM, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie VRM  ir Viešojo saugumo tarnybos prie VRM vadovai ministrui pristatė planus, kaip jų įstaigos planuoja užtikrinti savo veiklą kitais metais sumažinus finansavimą. Pirmiausia bus atsisakyta personalo mokymų ir kvalifikacijos kėlimo, pasatų remonto, išskyrus būtinus atvejus, uniformos atnaujinimo, mažinamos arba laikinai stabdomos kai kurios socialinės garantijos – kompensacijos už maistą, būstą, važiavimą. Lėšos taip pat taupomos leidžiant tarnautojus neapmokamų atostogų, kurios trunka nuo kelių iki keliolikos dienų, ilgesnes atostogas numatant aukštesnio rango pareigūnams.
Vidaus reikalų sistemos statutinėse įstaigose tęsiami struktūros pertvarkymo ir jos optimizavimo, funkcijų perskirstymo ir nebūdingų atsisakymo darbai. Tačiau vadovai pabrėžia, kad svarbu išlaikyti kvalifikuotus tarnautojus, juolab kad ir šie sutinka gauti mažesnius darbo užmokesčius, tačiau išsaugoti tarnybą.
„Sutinku, kad mūsų darbe svarbiausia yra žmonės, tačiau šiandieninė situacija diktuoja sunkius sprendimus. Nors Finansų ministerijos pateikti skaičiai yra tik preliminarūs, yra aišku, kad su kai kuriais pareigūnais turėsime atsisveikinti. Jau keletą dienų nebepasirašau įsakymų pratęsti darbo sutartis pensinio mažiaus  statutiniams tarnautojams. Bus peržiūrėtos ir kitos pareigybės. Tačiau dar kartą pabrėžiu, šie pokyčiai turi mažiausia paliesti tuos, kurie tiesiogiai užtikrina viešąjį saugumą”, – sakė ministras R. Palaitis.


 


Šaltinis:


LR Vidaus reikalų ministerija


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!