Vasaros desantininkai „nusileido“ kaune ir klaipėdoje

Kaune aplankyta apie 70 proc. Kauno „Express Market“, „Norfos“ prekybos centrų, „Norfos vaistinių“, „Lukoil“, „Orlen“, „Statoil“ degalinių bei keliolika „Euro vaistinių“. Klaipėdoje dėmesys koncentruotas į vaistinių ir „Norfos mažmena“ parduotuvių darbuotojus.


 


Akcijos dalyviai kalbino darbuotojus, klausinėjo, ką žino apie profesines sąjungas, dalino atmintines apie darbuotojų teises bei informaciją apie profesines sąjungas. Norintieji galėdavo iškart užpildyti stojimo į profesinę sąjungą prašymus.


„Taip pat visiems siūlėme solidarizuotis su vairuotojais ir pasirašyti vairuotojų peticiją, kad nebūtų mažinami vairuotojų komandiruotpinigiai“, – pasakojo akcijos sumanytojas ir organizatorius asociacijos „LPSK jaunimas“ laikinasis vadovas Juozas Adomaitis.


 


Apie profesines sąjungas sužinojo minėtų įmonių darbuotojai, surinkta apie 50 parašų remiančiųjų peticiją, taip pat buvo užpildyta keletas prašymų stoti į profesinę sąjungą.


 


Akcijoje dalyvavo: Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) Kauno regiono centro, Vairuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Ramūnas Narbutas, „Rimi“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas  ir „LPSK Jaunimas“ narys Pavelas Kaplevskyj,  „LPSK Jaunimas“ Kauno miesto skyriaus pirmininkė Laura Sadauskatė, „LPSK Jaunimo“ tarybos narys Mykola Volyckyj, LPSK KRC Pirmininko pavaduotojas ir „LPSK Jaunimas“ laikinasis pirmininkas Juozas Adomaitis.


 


Klaipėdoje „vasaros desantininkams“ vadovavo Vaistinių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Žydrūnas.


 


„Tikiuosi, kad visi akcijos pasiekimai dar ateityje, kad žmonės, gavę informacijos apie savo teises bei sužinoję apie profsąjungas, taip pat panorės tapti profsąjunginio judėjimo nariais“, – sakė J.Adomaitis. Jis džiaugėsi, kad asociacijai  „LPSK Jaunimas“ organizuojant šią akciją  aktyviai su ja bendradarbiavo Vaistinių darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinė sąjunga, Vairuotojų profesinė sąjunga. Jų dėka buvo nustatyti konkretūs akcijos tikslai.


 


„Šią akciją vertinu, kaip labai pavykusią ir, manau, tai yra puikus pavyzdys, kaip „LPSK jaunimas“ gali pasitarnauti bendriems visų profesinių sąjungų tikslams“, – teigė J.Adomaitis.


Jis padėkojo „Rimi“ darbuotojų profesinei sąjungai, kuri savo lėšomis padengė akcijos metu patirtas kuro išlaidas.


 


(RMP)



www.lprofsajugos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!