Jaunimo vasaros stovykla

Ši mokykla jau tapo gera tradicija. Stovykla surengta jau penktą kartą. Į mokyklą susirenka aktyvus profsąjungų jaunimas iš įvairių šalių, dalijasi patirtimi, praktika, diskutuoja jaunimui aktualiais klausimais, čia mokosi būsimi ir jau esami profesinių sąjungų lyderiai. Šiais metais mokykloje dalyvauja beveik 60 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos ir kitų šalių.


Penktosios mokyklos tema „Jaunimo teisių gynimas krizės sąlygomis“. Susitikimo tikslas – susipažinti artimiau. Kiekviena konfederacija pristatė savo veiklą. Papasakojo kaip dirba jaunimas, kokias akcijas organizuoja. Dalyviai supažindino vieni kitus su savo šalimis, papročiais, tradicijomis.


Pirmadienį, birželio 29 dieną, jaunimas surengė akciją „Vasaros patrulis“. Dalyviai išsiskirstę į 8 grupes išėjo į Palangos gatves ir teiravosi žmonių apie problemas su kuriomis jie susiduria darbo vietose, pasakojo apie profesines sąjungas, jų veiklą. Akcijos metu prie miesto fontano buvo galima nemokamai konsultuotis su Lietuvos darbo federacijos ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ teisininkais. Žmonės domėjosi įvairių, jiems aktualių, problemų sprendimo būdais.


 


parengė


Goda Neverauskaitė


BSLN projekto koordinatorė  

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!