Etuc kviečia balsuoti!

Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC) KVIEČIA BALSUOTI už socialinę Europą

2009 m. birželio 7 dieną, vyks Europos Parlamento rinkimai.

ETUC paskelbė manifestą kviečiantį balsuoti už kandidatus, palaikančius profesinių sąjungų poziciją.

ŠIE RINKIMAI – SVARBŪS JUMS, JŪSŲ ŠEIMAI IR JŪSŲ BENDRUOMENEI!

ETUC manifestas:

Reikalaujame:

1. Konkrečių veiksmų stiprinant darbuotojų ir profesinių sąjungų teises – įgyvendinant Socialinės pažangos protokolą ir peržiūrint Komandiruojamų darbuotojų direktyvą, siekiant pataisyti dabartinius Europos teisingumo teismo sprendimus (Laval, Viking, Rüffert, Luxemburg). Būtina atkurti pagrindines mūsų teises dėl laisvo darbo ir paslaugų judėjimo. Kiekvienas to nepripažįstantis kandidatas į Europos Parlamentą, neturi būti profesinių sąjungų remiamas.

2. Naujo socialinio susitarimo krizės metu, įtraukiant visas profesines sąjungas ir darbuotojus, siekiant juo visiško užimtumo, kokybiškų darbų, geresnio užmokesčio ir pensijų, stipresnės valstybės socialinio aprūpinimo sistemos ir pašalpų, nuolatinės plėtros ir griežto finansinių rinkų reguliavimo – darbuotojai neturėtų mokėti už bankininkų nekompetentingumą.

3. Stipresnės Europos, socialinės ir koordinuotos fiskalinės politikos, siekiant kurti Europos socialinę sąjungą.

4. Teisingos Darbo laiko sutarties, apsaugančios darbuotojus nuo ilgų darbo valandų, suteikiant ypatingą vaidmenį kolektyvinėms deryboms organizuoti darbo laiką ir užtikrinti visiems darbuotojams teisę derinti darbą ir šeimos gyvenimą.

5. Didesnės apsaugos daugėjant nepatikimo darbo sričių, o darbuotojams, dirbantiems nepatikimą nesaugų darbą, palankesnių darbo įstatymų ir socialinės apsaugos ir galimybių dirbti kokybiškesnėse darbo vietose.

6. Naujos Europos pramoninės strategijos, paremtos inovacijomis, tyrimais ir plėtra, investicijomis, mokymu ir švietimu bei ekologinės pusiausvyros palaikymu. Norime užtikrinti greitą ir teisingą perėjimą prie mažo anglies dvideginio kiekio išskyrimo ekonomikos, imant anglies dvideginio mokestį už importą iš šalių, kurios nesutinka su ES anglies emisija ir kitais aplinkos standartais.

7. Naujos iniciatyvos, lyčių lygybės klausimu, kovojant su diskriminacija, ypač nelygaus užmokesčio srityje, garantuojant jog moterys gaus naudos kovoje su ekonomine krize.

8) Didesnės apsaugos ir vienodo elgesio su migrantais ir mobiliaisiais darbuotojais ir tvirtų įsipareigojimų prieš rasizmą, nacionalizmą ir ksenofobiją.

9. Geresnių, kokybiškesnių visuomeninių paslaugų ir stipresnės įstatyminės apsaugos, investicijų į kokybę ir darbo vietas.

ETUC manifestas:

http://www.etuc.org/IMG/pdf_Manifeste-LT.pdf

Kodėl verta balsuoti Europos Parlamento (EP) rinkimuose


Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!