Rokiškio rajono savivaldybė netaupys mokytojų ir mokinių sąskaita

Susitikime, kuriame dalyvavo savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Rekerta, finansų skyriaus vedėja Reda Dūdienė, kiti švietimo skyriaus specialistai, aptarti aktualūs rajono švietimo klausimai. Profsąjungų atstovus domino šių metų biudžeto lėšų apimtys skirtos švietimui, mokinio krepšelio lėšų paskirstymas. R. Dūdienė patikino, kad mokyklų darbuotojų atlyginimų fondas nemažėja, o didėja, atsižvelgiant į vyriausybės priimtus nutarimus, be to ir toliau išliks mokytojų pavėžėjimo į darbą apmokėjimas.


Sutarta, kad iki rugsėjo 1 d. nebus perskirstomos mokinio krepšelio lėšos skirtos papildomam ugdymui, priklausomai nuo darbo apimčių bus didinami mokyklų bibliotekininkų atlyginimai (buvo pasirodžiusi informacija, kad jie mažės).
Savivaldybė neatsisako skirti mokyklų vadovams priedus, dėl kurių nesiliauja tam tikras ažiotažas. Mokytojų atlyginimai kol kas nevėluoja, nežiūrint į tai, kad valstybės finansinė situacija bloga.


Nemažai dėmesio buvo skirta uždaromoms mokykloms ir čia dirbantiems mokytojams. Su rimtomis darbo problemomis uždarius Čedasų, Žiobiškio ir Lukštų pagrindines mokyklas susidurs 21 mokytojas. Šiuo metu, kai neaiški miesto mokyklų tinklo perspektyva, jų įdarbinimas iš tikrųjų sudėtingas . G. Rekerta patikino, kad bus ieškoma būdų ir galimybių šį neigiamą procesą kaip galima labiau sušvelninti steigiant mokytojų padėjėjų etatus ir kt.


Profsąjunga savo ruoštu stengsis, kad nenukentėtų mokytojų interesai uždarant mokyklas ir būtų išsaugotos visos socialinės garantijos. Suprantama, kad čia didžiausia problema mažėjantis mokinių skaičius.  


                                                                      


Nuotraukoje: susivienijimo pirmininkas Erikas Gaigalas.


 


AŠDPS


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!