Lietuvoje lankysis danijos policininkų sąjungos delegacija

Danijos policininkų sąjungos delegacija lankysis Policijos departamente prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kituose Vilniaus mieste esančiuose policijos padaliniuose, dalyvaus Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos valdybos ir Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos tarybos posėdžiuose bei Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos dešimtmečio minėjime.


Lietuvos pareigūnų profesinės sąjungos planuoja supažindinti kolegas iš Danijos su Lietuvos policijos pareigūnų problemomis, policininkus vienijančių profesinių sąjungų patirtimi. Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkės Loretos Sosčekienės teigimu šis Danijos policininkų sąjungos atstovų vizitas yra vienas iš plėtojamo profesinių sąjungų tarptautinio bendradarbiavimo žingsnių, kuris galėtų padėti suaktyvinti policijos darbuotojų profesinių sąjungų veiklą Lietuvoje. Tikimasi, kad tarptautinis dėmesys Lietuvos policijos pareigūnų problemoms išjudins iš mirties taško daugelį įsisenėjusių problemų.  


Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Vlado Sandos teigimu Danijos policininkų sąjunga veikia jau daugiau nei 100 metų, todėl per tiek metų sukaupta kolegų iš Danijos patirtis yra tikras lobynas sąlyginai jaunoms Lietuvos policijos pareigūnus vienijančioms profesinėms sąjungoms. Tikimasi, kad Danijos policininkų sąjungos atstovas ne tik palaikys Lietuvos policininkų profesines sąjungas, bet ir pagelbės profesionaliais patarimais bei geros praktikos pavyzdžiais ir pasiūlymais.


Danijoje maždaug aštuoni iš dešimties darbuotojų yra profesinių sąjungų nariai, todėl šios šalies darbuotojų organizacijų patirtis ir parama yra ypač naudinga siekiant stiprinti profesinių sąjungų pozicijas Lietuvoje.


 


Primename, kad Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinė profesinė sąjunga ir Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinė sąjunga buvo įsteigtos 1999 m. sausio mėn. ir šiais metais švenčia dešimties metų veiklos sukaktį.


 


Išsamesnė informacija dėl Danijos policininkų sąjungos atstovų vizito Lietuvoje:


 


LVRSRPS pirmininkė


Loreta Sosčekienė – tel. +370 606 12500


 


LVRSRPS atstovas tarptautiniams ryšiams


Martynas Demšė – tel. +370 652 90161


 


Šaltinis http://www.vpp.lt/

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!