Šiandien pareigūnų profesinių sąjungų lyderiai pirmą kartą susitiko su seimo komitetų vadovais

Susitikime aptarta dabartinė padėtis vidaus reikalų įstaigose bei būdus, kaip pagerinti šių įstaigų finansavimą ekonominės krizės laikotarpiu.


Susitikimas su A. Anušausku buvo numatytas pareitą penktadienį, tačiau dėl tądien vykusio daugiatūkstantinės profesinių sąjungų centrų surengtos protesto akcijos, vykusios prie Seimo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės, bei jos metu kilusių riaušių susitikimas atidėtas.


NPPSS pirmininkas Vytautas Bakas pabrėžė, kad tai pirmasis oficialus pareigūnų profesinių sąjungų vadovų susitikimas su Seimo komitetų vadovais. Tikimasi, kad po šiandieninio susitikimo bus priimti sprendimai dėl tolesnių profesinių sąjungų veiksmų.


Priminsime, jog praeitą savaitę Vyriausybės vadovui Andriui Kubiliui ir vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui buvo įteiktas vidaus reikalų sistemoje veikiančių pareigūnų profesinių sąjungų kreipimasis, kuriame, be kita ko, pateikti pareigūnų bendruomenės reikalavimai Vyriausybei dėl veiksmų, kurių, atsižvelgiant į esamą šalies ekonominę, politinę situaciją, objektyviai vertinant Vyriausybės galimybes,  galima būtų imtis, ginant pareigūnų interesus ir siekiant užtikrinti jų ekonomines bei socialines garantijas.


 


 Smulkiau: http://www.vrsps.lt/kartu/

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!