Aukštaitijos susivienijimo valdyba apibendrino mokytojų pasiūlymus dėl popierizmo mažinimo

Posėdyje dalyvavo Švietimo ir mokslo ministro sudarytos darbo grupės, kuri ruošia analogiškus pasiūlymus, narys, Kauno Purienų mokyklos direktoriaus pavaduotojas, Dainius Žvirgždauskas.


Jis akcentavo, kad ŠMM darbo grupė nuveikė nemažą darbą ir rengia rimtus pasiūlymus, todėl džiugu, kad ir profesinė sąjunga aktyviai įsijungė į šį procesą. D. Žvirgždauskas sakė, kad ir pats, ir mokytojai pavargo nuo įvairialypės darbo imitacijos. Tokia imitacija ir sukuria kalnus popierių. Deja, didžioji dalis popierių atsiranda, kai į popierizmo gaminimą įsijungia miestų ir rajonų švietimo skyriai bei mokyklų administracija. Tačiau susivienijimo valdybos nariai karčių žodžių negailėjo ir ŠMM: vidaus auditas ir savianalizės anketos – ministerijos valdininkų išsigalvojimas. Sunku patikėti, jog mokytojai palankiai vertina vidaus auditą, kaip rodo ŠMM užsakytas tyrimas. D. Žvirgždauskas patvirtino, jog jo darytas tyrimas parodė visai ką kitą – mokytojai auditui nepritaria ir jį peikia.


AŠDPS valdyba apibendrino gausius mokytojų pasiūlymus ir artimiausiu metu ruošiasi pateikti ministerijai. Valdybos nariai suabejojo ŠMM darbo grupės veiklos sėkme, todėl nutarė pratęsti profesinės sąjungos sudarytos darbo grupės popierizmui mažinti veiklą. Darbo grupė stebės procesus ir padės profesinėms sąjungoms kovoti prieš švietimo skyrius ir mokyklų administracijas, jei šios reikalaus iš mokytojų teisės aktais nenustatytų dokumentų. Kartu bus rengiami seminarai, kaip sumažinti „popierizmą“.


Posėdyje aptartas veiklos planas, kaip priversti Vyriausybę vykdyti Ilgalaikę pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programą. Nutarta to siekti derybomis. Jei derybos nepavyktų ar jos iš valdžios pusės būtų imituojamos, rengti konferenciją ar forumą, kuriame būtų svarstoma, kokias protesto akcijas organizuoti.


LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto biuro vedėjas Kęstutis Kaminskas supažindino profsąjungininkus su Seimo darbu ir įstatymų priėmimo mechanizmu. Komiteto durys visada bus atviros profsąjungų atstovams, – pažadėjo specialistas.


Vieningai pritarta dalyvauti sausio 16 dieną profesinių sąjungų organizuojamoje visuotinėje protesto akcijoje. Vilniečiai dalyvaus mitinge. Kitų miestų ir rajonų profesinių sąjungų nariai gali atvykti kartu su kitomis regiono profesinėmis sąjungomis arba organizuoti akcijas savo darbo vietoje.


 


Aukštaitijos susivienijimo informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!