Profesinės sąjungos kaltina ministrą rimantą joną dagį šmeižtu ir bandymu diskredituoti visą profsąjunginį judėjimą

AŠDPS kreipsis į teismą dėl  Seimo nario ir ministro Rimanto Jono Dagio bandymo diskredituoti visą LR profesinių sąjungų judėjimą viešai šmeižiant mūsų organizaciją – vieną didžiausių ir įtakingiausių LR profesinių sąjungų.


Primename, kad Aukštaitijos susivienijimas jungia visas švietimo darbuotojų profesines organizacijas, kurios prieš pusantrų metų pareiškė nepasitikėjimą į korupcinius skandalus įsivėlusiam buvusiam LŠDPS pirmininkui. Tai Anykščių, Biržų, Druskininkų, Elektrėnų, Joniškio, Kaišiadorių, Kauno, Kėdainių, Kupiškio, Marijampolės, Molėtų, Panevėžio, Prienų, Rokiškio, Šiaulių, Šalčininkų, Švenčionių, Trakų, Vilniaus, Visagino, Varėnos, Ukmergės miestų ir rajonų švietimo darbuotojai, VGTU ir LMTA dėstytojai ir darbuotojai. Rimantas Jonas Dagys apšmeižė apie 7 tūkstančius šalies pedagogų. AŠDPS – gausiausia švietimo darbuotojams atstovaujanti nacionalinė profesinė sąjunga, kurios dėka 2008 m. vasario mėn. išderėta ir pasirašyta, o šiuo metu nuosekliai ginama Ilgalaikė pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programa.


Gindami AŠDPS narių garbę ir orumą, sieksime ne tik viešo Socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Jono Dagio atsiprašymo, bet ir numatomos jam pagal LR įstatymus bausmės už šmeižtą. Esame įsitikinę, kad LR Vyriausybės narys turi jausti atsakomybę už savo žodžius kalbėdamas viešai ir privalo atsakyti už skleidžiamą melą. Tikimės, kad Seimo nario Rimanto Jono Dagio bendrapartiečiai taip pat įvertins savo partijos nario elgesį ir padarys tinkamas išvadas.


 


Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo vardu


Rūta Osipavičiūtė


Audrius Jurgelevičius


 


Laidą galite pažiūrėti:


http://www.5kanalas.lt/index.php?cid=19&item_id=49&active=681&autoplay=true

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!