Šmm atstovams įrodyta, kad savianalizės ir veiklos tobulinimo anketų reikia atsisakyti

ŠMM darbo grupės nariai domėjosi mokytojų atstovų nuomone dėl dokumentacijos mažinimo mokykloje. Profsąjungininkai informavo, jog Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas sudarė darbo grupę, kuri surinko mokytojų pasiūlymus kaip mažinti „popierizmo“ gausą. Tą pačią dieną vykusiame AŠDPS valdybos posėdyje pasiūlymai apibendrinti, paruoštas baigtinis dokumentų, kuriuos mokytojui reikės tvarkyti, sąrašas. Artimiausiu metu AŠDPS pasiūlymai bus pateikti ŠMM darbo grupei.


Apsikeitus nuomonėms dėl įvairių procesų, kurie didina dokumentacijos kiekį mokykloje, rasta nemažai sąlyčio taškų. Darbo grupės vadovas Šiaulių Didždvario gimnazijos direktorius Vaidas Bacys patikino mokytojų atstovus, kad jų pasiūlymai bus atidžiai išnagrinėti ir į juos atsižvelgta.


Diskusijas sukėlė mokytojų atestacijos procesas bei savianalizės ir veiklos tobulinimo anketa. Profsąjungų atstovams darbo grupės nariams ir ŠMM specialistams pavyko įrodyti, kad ši anketa niekam nereikalingas dokumentas. Darbo grupės vadovas V. Bacys aiškiai pažadėjo, jog tai bus vienas pagrindinių darbo grupės pasiūlymų ministrui ir jos bus atsisakyta. Tokiai minčiai pritarė ir Švietimo organizavimo skyriaus vedėja Regina Klepačienė bei kiti ŠMM specialistai. Tikėtina, kad daugiau nei pora metų besitęsianti diskusija dėl savianalizės ir veiklos tobulinimo anketos beprasmiškumo baigsis jos atsisakymu.


 


Aukštaitijos susivienijimo informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!