Socialinio dialogo stiprinimo programa

LPSK atstovai susitiko su AB „Akmenės cementas“ gamybos direktoriumi Edmundu Montvila, jis pristatė įmonės gamybos rodiklius, gamybos pertvarkymą, naujų technologijų diegimą, darbuotojų darbo sąlygas, darbuotojų mokymą, produkcijos realizavimą ir kt., atsakė į klausimus.


LPSK pirmininkas A.Černiauskas susitikimo dalyviams pateikė informaciją apie ekonominę socialinę padėtį Lietuvoje, supažindino su  Lietuvos darbo kodekso pakeitimais bei pateikė informaciją apie LPSK profsąjungų nario bilietą, jo įsigijimo galimybes ir planuojamas teikti nuolaidas.


Susitikimas vyko bendrovės „Akmenės cementas“ administracijos patalpose, todėl po pietų šeimininkai aprodė įmonės teritoriją. Ekskursiją įdomiai vedė ir su cemento gamybos procesu supažindino Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos vadovas, Vytautas  Kenstavičius.


Po ekskursijos darbą tęsė LPSK gen. sekretorė J.Matuizienė, ji pristatė LPSK veiklą, socialinio dialogo stiprinimo programos rezultatus, trišalio bendradarbiavimo praktiką regionuose.


Miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas, Socialinio draudimo fondo tarybos narys, A.Rauka, kalbėjo apie SODROS biudžeto vykdymą šiais metais ir planuojamo 2009 m. biudžeto problemas.


Susitikimo dalyviai aktyviai domėjosi nario bilieto įsigijimo galimybėmis, profsąjungų veiklos praktika kituose regionuose, pageidavo, kad LPSK žiniatinklio svetainėje būtų pristatyti LPSK įvairių tarybų, komisijų atstovai bei jų veiklos ataskaitos.


Įdomi ir turininga diskusija profesinių sąjungų veiklos, struktūrų, darbo organizavimo klausimais lapkričio 7 dieną, vyko Mažeikių rajono profesinių sąjungų centre. Susitikime be senbuvių dalyvavo ir naujai įsiteigtų profsąjungos organizacijų atstovai, kurie kalbėjo, kad steigti profesines sąjungas juos paskatino matoma ir girdima Mažeikių profesinių sąjungų regiono ir pirmininkės V.Vilimienės veikla.


Susirinkusieji domėjosi, kaip įstoti į šaką, koks nario mokestis, ar LPSK organizuoja mokymus naujai išrinktiems pirmininkams bei nariams. Buvo diskutuojama dėl lyderio, jo priklausomumo nuo darbdavio, profsąjungos organizacijų ir darbo tarybų klausimais.


Daug diskutuota darbuotojų ir narių atstovavimo bei gynimo klausimais, dalintasi patirtimi. Kaip atstovaujami darbuotojai Mažeikių naftoje ir kaip ginami profsąjungos nariai dalinos pirmininkė V.Vilimienė. Ji papasakojo kaip vyksta derybos dėl kolektyvinės sutarties naftos gamykloje.


Susitikimuose buvo diskutuojama dėl platesnio profsąjungų veiklos informavimo visomis informavimo priemonėmis, kad trūksta informacijos apie profsąjungų veiklą iš šakų. Kalbantis su profsąjungos atstovais jaučiamas kai kurių organizacijų nusivylimas šakų veikla jų teikiamų paslaugų kokybe.


Abiejuose susitikimuose dalyvavo vietos spaudos atstovai.


 


Parengė,


LPSK programos koordinatorė Stasė Balčiūnienė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!