Mažiausias atlyginimas įmonėje – dvigubai didesnis už šalies minimalų uždarbį

“Esame tikrai patenkinti naujosios sutarties sąlygomis. “Švyturys-Utenos alus” šių derybų metu įrodė, jog ir darbo santykių srityje yra pirmaujanti, ir tikrai socialiai atsakinga šalies įmonė”, – teigė Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.


“Pagrindinis mūsų pasiūlytas principas, dėl kurio sutarėme derybų metu, ir kurį po truputį perkeliame į kolektyvinę sutartį – paskatinimas turi būti mokamas už pasiektus gerus rezultatus, tiek asmeninius, tiek įmonės, o ne už tai, kad žmogus tik ateina į darbą”, – sakė generalinis direktorius Rolandas Viršilas.


Sutarties pristatymo ir pasirašymo procedūrą, į kurią bus įtraukti visų padalinių atstovai, numatoma pradėti artimiausiu laiku, o užbaigti birželio 28 d.


Naujojoje sutartyje numatyta daug platesnė papildomo skatinimo programa, susieta su darbuotojų bei įmonės pasiektais rezultatais: pilstymo cecho darbuotojams premijos išmokamos pasiekus vasaros pardavimų rezultatus, atsižvelgiant į rezultatus papildoma atlyginimo dalis bus mokama ir sandėlių darbuotojams. Metų pabaigoje derybomis su profsąjungomis bus nustatomas metinių premijų dydis. Įmonėje veikia ir Specialiųjų apdovanojimų programa, kuria aktyviau naudotis kviečiami visi įmonės padaliniai.


Naujoje kolektyvinėje sutartyje liks visos anksčiau įmonėje galiojusios lengvatos, bei atsirado daug naujų darbuotojams naudingų susitarimų. Minimalus atlyginimas pagal neterminuotą sutartį dirbantiesiems pakils nuo 880 iki 1105 litų. Įmonė įsipareigojo kasmet ne mažiau kaip 5 procentais kelti atlyginimus tiems dirbantiesiems, kurių algos nesiekia pozicijos vidurkio, apskaičiuojamo apibendrinus daugiausiai šalyje mokančių įmonių duomenis. Nuo 2006 metų pradžios iki birželio 1 d. įmonėje atlyginimai pakilo vidutiniškai 5 procentais.


Naujojoje sutartyje atostogų pašalpas gaunančiųjų ratas išplėstas iki 33 procentų, už pavadavimą nuo šiol galima bus gauti iki 100 procentų atlyginimo priedą. Viršvalandinis darbas įmonėje apmokamas dvigubai aukštesniu koeficientu, nei numato Darbo kodeksas. Įmonėje galioja socialinių pašalpų ir lengvatų sistema, daug platesnė nei numato Darbo kodeksas – pašalpos mokamus vestuvių, vaiko gimimo progomis, mokslo metų pradžioje – darbuotojams, turintiems mokyklinio amžiaus vaikų.


Nuo 2005 m. kiekvienas darbuotojas buvo apdraustas 100 tūkst. litų draudimu nuo nelaimingų atsitikimų, įmonės darbuotojams sudaromos sąlygos sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį, lankyti Operos ir baleto teatrą bei kitus kultūrinius renginius.


Pernai “Švyturį-Utenos alų” Lietuvos gyventojai trečius metus iš eilės išrinko geriausios reputacijos Lietuvos įmone (Spinter tyrimo duomenys).  “TNS Gallup” tyrimo duomenimis, “Švyturys-Utenos alus” tarp patraukliausių Lietuvos darbdavių užima 4-ją vietą.


„Švyturio“ profesinės sąjungos pirmininkas yra Raimondas Tamošauskas, „Utenos“ profesinės sąjungos – Vilhelmas Čekuolis.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!