Seimas nepritarė pagrindinio komiteto patvirtintam įstatymo projektui dėl valstybės tarnautojų darbo apmokėjimo tvarkos keitimo

Minėtu įstatymo projektu siekta pakeisti valstybės tarnautojų atlyginimų apskaičiavimo tvarką, minimalią mėnesinę algą (MMA), pagal kurią šiuo metu yra skaičiuojamas valstybės tarnautojų darbo užmokestis,  pakeičiant kitu dydžiu – bazine minimalia alga (BMA).


Įstatymo projektui nepritarė Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos, Tėvynės Sąjungos ir „Tvarka ir Teisingumas” frakcijos.


Valstybės tarnautojus ir pareigūnus vienijančios profesinės sąjungos lankėsi minėtose frakcijose, ragindamos nepritarti šio įstatymo projektui, argumentuodamos, jog valstybės tarnautojai neturi būti diskriminuojami, jiems kaip ir visiems Lietuvos darbuotojams turi būti tokio pat dydžio MMA.


„Kylant prekių ir paslaugų kainoms, didėjant infliacijai, MMA valstybės tarnautojams nekinta nuo 2003 metų ir išlieka 430 litų,“, – sakė Lietuvos valstybės tarnautojų profesinės sąjungos pirmininkė Irena Petraitienė.


Anot jos, ar šis dydis bus įvardijamas kaip minimali mėnesinė alga, ar bazinė minimali alga valstybės tarnautojams realiai pajamos nedidėja


Valstybės tarnautojus ir pareigūnus vienijančios profesinės sąjungos aktyviai sieks, kad būtų sukurta dvišalė taryba, įtvirtinanti Vyriausybės ir valstybės institucijose dirbančiųjų  socialinę partnerystę.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!