“ekranui” aktyviai ieškoma potencialių investuotojų, teigia ūkio ministerija

„„Siekiant sušvelninti galimą neigiamą AB „Ekranas“ bankroto poveikį Panevėžio regionui, vadovaujantis Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko 2006-04-19 surengtame pasitarime priimtu sprendimu yra sudarytos dvi darbo grupės, kurioms iškeltas uždavinys – spręsti AB „Ekranas“ darbuotojų socialines problemas bei vykdyti investuotojų į šią ir kitas Panevėžio gamyklas paiešką.


 


Svarbus vaidmuo šioje srityje tenka Lietuvos ekonominės plėtros agentūrai, kuri jau dabar aktyviai dirba potencialių investuotojų paieškoje. Artimiausiu metu numatoma organizuoti keletą gana konkrečių susitikimų.


 


2006 m. balandžio 28 d. Ūkio ministerijoje organizuotame susitikime su AB „Ekranas“ profsąjungos atstovais buvo aptarta galimybė paspartinti Įmonių bankroto įstatyme numatytų išeitinių išmokų sumokėjimą gamyklos darbuotojams nelaukiant visų su šią bankroto procedūra susijusių veiksmų pabaigos.


 


Ūkio ministerija kartu su Užsienio reikalų ministerija paruošė kreipimąsi į Europos Komisiją dėl Europos Komisijos atliekamo antidempingo tyrimo dėl spalvoto vaizdo katodinių spindulių kineskopų, kurių kilmės šalys yra Kinijos LR, Korėjos Respublika, Malaizija ir Tailandas, importo ir prašo paspartinti laikinų prekybos apsaugos priemonių įdiegimą“, – teigiama rašte.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!