Lrt darbuotojų algoms padidinti skirta 700 tūkst. litų

Dar praeitų metų pabaigoje LRT profesinių sąjungų jungtinė atstovybė, atsižvelgdama į kolektyvinės sutarties punktą derėtis dėl didesnių atlyginimų, šiuo klausimu kreipėsi į generalinį direktorių K.Petrauskį.


Pasak LRT Kūrybinių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Dianos Vipartienės, tąkart profsąjungos išgirdo neigiamą K.Petrauskio atsakymą, o LRT Taryboje, kuriai pirmininkauja R.Pakalnis, buvo pranešta, kad pinigų nebus, nes lėšos reikalingos televizijos programoms įvairinti.


Šių metų sausio mėnesį LRT profsąjungos surengusios visuotinį darbuotojų susirinkimą apie susidariusią padėtį paaiškinti pakvietė generalinį direktorių K.Petrauskį. Tačiau LRT vadovo pateikta informacija darbuotojų netenkino. „Jie reikalavo už gerą darbą ir gerai atlyginti“, – sakė D.Vipartienė.


Anot jos, administracija registravo kūrybinių ir techninių darbuotojų kreipimusis, kuriuose buvo argumentuojama padidėjusiais darbo krūviais ir intensyvumu: juk eteryje pasirodė ir 2-oji televizijos programa.


Profesinės sąjungos apie padėtį nuolat informavo LRT Tarybą, prašydamos paremti teisėtus kolektyvo reikalavimus.


„Džiugina pasikeitusi nacionalinio transliuotojo vadovo pozicija dėl algų darbuotojams padidinimo. Prieš mėnesį K.Petrauskis teigė, jog darbo užmokestis šiais metais nebus keliamas, o dabar jis tvirtina priešingai“, – sako LRT profsąjungų pirmininkė.


Primename, kad LRT jungtinė profesinių sąjungų atstovybė taip pat yra prašiusi K.Petrauskio ir R.Pakalnio ieškoti galimybės pakeisti esamą nacionalinio transliuotojo darbuotojų darbo apmokėjimo sistemą, kai vienas darbuotojas tą patį darbą dirba pagal dvi sutartis: darbo ir autorinę.


Profsąjungų teigimu, dauguma kūrybinių ir dalis techninių darbuotojų dirba pagal tokias dvigubas sutartis. Tačiau darbuotojų tai netenkina, nes daugelyje darbo sutarčių nurodyta tik minimali mėnesinė alga ir dėl to jie gauna nedideles socialines garantijas.


„Darbuotojai ligos atveju gauna mažą ligos pašalpą, išeidami atostogų – mažus atostoginius. Nedidelė bus ir jų pensija, nes visa tai skaičiuojama nuo minimalaus atlygio“, – sakė D.Vipartienė.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!