Profesinių sąjungų vadovai pasirašė sutartis es paramai gauti

Primename, kad AB „Achema“ darbuotojų profesinė sąjunga ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija teikė paraiškas projektams, įgyvendinantiems Lietuvos 2004-2006 m. Bendrojo programavimo dokumento 2.2 priemonę „Darbo jėgos kompetencijos ir gebėjimų prisitaikyti prie pokyčių ugdymas“, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė joms finansinę paramą. ES paramą gavo ir dar dvi profsąjunginės organizacijos – Lietuvos darbo federacija ir Lietuvos gydytojų sąjunga.


LPSK projektui „Sedvita“ (sektorinių dvišalių tarybų steigimas bei jų veiklos intensyvinimas) įgyvendinti iš fondo gaus 1.396.831 litą. Kiek mažiau gaus Lietuvos darbo federacija, kuri numačiusi vystyti socialinę partnerystę gerinant trišalių ir dvišalių tarybų veiklą.


„Achemos“ profesinė sąjunga gaus 457.636 litus darbuotojų, profesinių sąjungų narių ir naujų narių mokymams ir parengimui socialinės partnerystės plėtrai. „Achemos“ profsąjunga projektą rengė kartu su AB „Klasco“ profesine sąjunga.


Lietuvos gydytojų sąjunga ketina plėtoti socialinę partnerystę sveikatos apsaugos sistemoje, tam numatyta skirti 722.600 litų.


Iš viso 2.2 priemonę įgyvendinantiems projektams paraiškas teikė 204 šalies įmonės ir organizacijos ir tik 7 iš jų nebuvo skirtos ES lėšos. Viso Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskirstė kiek daugiau nei 171 milijonų. Tarp pareiškėjų buvo įvairios visuomeninės organizacijos, privačios įmonės, valstybinės organizacijos.


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!