Perkeltos poilsio dienos pablogins dalies darbuotojų situaciją

Patvirtinus naują tvarką, švenčių dienos, sutampančios su poilsio dienomis, bus kompensuojamos, perkeliant jas į artimiausią darbo dieną. Tačiau dėl to nukentės darbuotojai, kurių algos priklauso nuo išdirbio (pagamintos produkcijos kiekio). Taip pat algos gali sumažėti ir kitiems darbuotojams.


Pasak Artūro Černiausko, Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko, labai stebina skubotas Seimo sprendimas, juk Darbo kodekso pataisos projektui nepritarė nei Trišalė taryba, nei Vyriausybė.


„Turi būti rastas kompromisas, kad nė viena pusė neliktų nuskriausta: vieni darbuotojai neprarastų dalies atlyginimo, o kiti – poilsio dienų. Reikia rasti visiems darbuotojams palankų sprendimą“, –  teigia A.Černiauskas.


Profsąjungų konfederacija nepritarė Darbo kodekso pataisos projektui, kuriuo buvo siūloma kompensuoti su švenčių dienomis sutampančias poilsio dienas tik todėl, kad šioje pataisoje nebuvo numatyta kaip bus apmokama už perkeliamas poilsio dienas.


„Seimui bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai siūlėme, kad už perkeliamas poilsio dienas būtų mokamas vidutinis darbo užmokestis. Tačiau į šį pasiūlymą nebuvo atsižvelgta“, – tvirtina A.Černiauskas.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!