Airiai streikavo reikalaudami didesnių algų statybininkams iš rytų europos

Statybos kompanijos „Doyle Concrete/Steelite“ darbuotojai streiką paskelbė sužinoję, kad darbdavys statybininkams iš Lenkijos ir Čekijos moka dviem eurais mažesnį valandinį atlygį, nei airiams. Kompanijos vadovas siekė iš darbo atleisti kelis statybininkus airius ir juos, už mažesnes algas, pakeisti darbuotojais iš Rytų Europos.


Streiko organizatoriams pavyko pasiekti, kad statybos kompanijos „Doyle Concrete/Steelite“ vadovas visiems darbuotojams mokėtų vienodus atlyginimus. Visi streike dalyvavę statybininkai airiai po septynių savaičių protestų grįžo į darbą.


Airijos profesinių sąjungų atstovas Maikas Dženingsas (Mike Jennings) teigė, kad pasiekta labai svarbi pergalė. Airijos darbdaviai išnaudoja darbuotojus iš Rytų Europos valstybių mokėdami jiems mažesnius atlyginimus ir taip siekia algas sumažinti airiams.


Viena iš nemalonių situacijų, pasak Maiko Dženingso, kad statybininkai iš Rytų Europos tęsė darbą kompanijoje „Doyle Concrete/Steelite“, nors tuo metu airiai streikavo, siekdami jiems didesnių atlyginimų.


Airijos profsąjungų atstovas ragina statybininkus iš Lietuvos, kurie vyksta dirbti į Airiją, stoti į šalies profesines sąjungas, kad nebūtų pažeidžiamos jų teisės ir būtų mokami vienodi atlyginimai, kaip ir airiams. 


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!