Po susitikimo vyriausybėje profsąjungos atidėjo protesto akciją

Taip pat sutarta sudaryti darbo grupes iš profsąjungų, Finansų ministerijos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų, kurios toliau svarstytų Profsąjungų konfederacijos siūlymą didinti neapmokestinamųjų pajamų didinimą, priklausomai nuo skurdo ribos augimo. Vyriausybė laikosi nuostatos, kad reikia mažinti pajamų mokestį. Tokios tendencijos, beje, vyrauja daugelyje ES valstybių ir siekiant mažinti darbo jėgos emigraciją Lietuvoje irgi turi būti mažinami pajamų mokesčio tarifai ne tik neapmokestinamasis minimumas. Pokalbio metu taip pat sutarta, kad reikia didinti minimalų mėnesinį atlyginimą.


Premjeras A.Brazauskas po susitikimo pareiškė, kad Profesinių sąjungų konfederacijos pasiūlymai bus ir toliau svarstomi Vyriausybėje, nes ši Vyriausybė siekia sumažinti žmonių, gaunančių mažas pajamas skaičių.


Profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas sako, kad profsąjungos artimiausiu metu protesto akcijų neorganizuos, nes siekia dialogo su Vyriausybe, o šios dienos susitikimas įrodo, kad toks dialogas prasidėjo.


Parengta pagal LR Vyriausybės Spaudos tarnybos informaciją

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!