Lpsk valdyboje

Generalinė sekretorė Janina Matuizienė pristatė Profesinių sąjungų konfederacijos sekretoriato darbuotojų etatus bei tarnybinių komandiruočių tvarką, kuriuos valdyba patvirtino nutarimais.


Profesinių sąjungų konfederacijos valdyba svarstė Miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos kreipimąsi dėl valstybės rinkliavos mokėjimo tvarkos. Rašte teigiama, kad darbuotojai nepatenkinti valstybinių įstaigų ir organizacijų, kurios išlaikomos iš mokesčių mokėtojų lėšų, už suteiktas paslaugas nustatytų rinkliavų mokėjimo tvarka. Darbuotojai priversti rinkliavas mokėti per bankus, kurie papildomai ima nustatytą mokestį už įmoką. LPSK valdyba pritarė profsąjungos iniciatyvai ir nusprendė paremti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Vyto Navicko užregistruotus Civilinio kodekso pataisų projektą bei sususijusius Mokesčių administravimo ir Mokėjimo įstatymų pataisų projektus. V.Navickas siekia, kad įmonės privalėtų arba pačios priimti grynuosius pinigus už savo prekes ir paslaugas, arba užtikrinti, kad gyventojai galėtų nemokamai sumokėti kurioje nors mokėjimus priimančioje įstaigoje.


LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas informavo valdybą, kad Profesinių sąjungų konfederacija pritarė garantinio fondo įstatymo 4 ir 12 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui. Kaip numato įstatymo projektas, iš fondo lėšų buvusiems įmonių, kuriose bankroto procesas pradėtas iki šio įstatymo įsigaliojimo dienos ir buvo tęsiamas įstatymui įsigaliojus, darbuotojams suteikiama teisė gauti išeitines kompensacijas.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!