Airijos statybos kompanija apgavo lietuvius

Kaip teigia apgauti statybininkai, 2004 metais jie pradėjo darbą UAB “Lithuanian Import Trade and Export” bei komandiruotėje dirbo Airijoje kompanijos Brinkstone Limited “Brinkstone House” statybos objektuose. Atlyginimus ir komandiruotpinigius statybininkams iš Lietuvos mokėjo UAB “Lithuanian Import Trade and Export”. Taip pat buvo sumokėti visi pagal įstatymą priklausantys mokesčiai.


Pasak lietuvių, problemos prasidėjo, kai jie perėjo dirbti į Brinkstone Limited “Brinkstone Hause” kompaniją. “Airijos kompanijos atstovai paaiškino, jeigu dirbsime tiesiogiai Brinkstone Limited “Brinkstone House” daugiau uždirbsime”, – rašoma laiške.
Dirbdami nuo spalio mėnesio Airijos kompanijoje darbininkai negavo atlyginimų pinigų ir už juos nebuvo mokami mokesčiai. Pasirodė, kad Airijos statybos kompanija skolinga ne tik darbininkams, bet ir UAB “Lithuanian Import Trade and Export”. Dėl sudėtingų ir brangių teisminių procesų Airijoje kompanija iš Lietuvos į teismą irgi nesikreipė.


Apgauti darbininkai tikisi, kad atgaus jiems priklausančius pinigus, o Airijos kompanijos veikla bus atitinkamai įvertinta.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) kreipėsi į Airijos profesines sąjungas dėl iškilusių problemų sprendimo.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!