Susitikimas su liberalų ir centro sąjungos frakcijos atstovais

Susitikime buvo aptarta frakcijos pozicija dėl mokesčių reformos. Pasak liberalcentristų, jie pasisako už spartesnį gyventojų pajamų mokesčio mažinimą ir prieš bet kokių papildomų mokesčių įvedimą.


LPSK atstovai kalbėdami apie MMA ir socialinių išmokų indeksavimo įstatymo projekto nuostatas paminėjo, kad nepritaria Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam įstatymo projektui. Liberalcentristai akcentavo, kad jie pasisako prieš minimalų mėnesinį atlygį (MMA).


Susitikime kalbėta kaip kovoti su nelegaliu darbu ir slaptu darbo užmokesčiu. Frakcijos atstovų nuomone, didinant socialines garantijas galima sumažinti nelegalaus darbo apimtis bei šešėlinę ekonomiką.


Profesinių sąjungų atstovai iškėlė klausimą dėl galimybės profsąjungas finansuoti iš biudžeto. Liberalcentristai neatmeta tokios galimybės, tačiau mano, kad turėtų būti finansuojamos ne profsąjungos, o jų vykdomi projektai (pvz.: visuomeninės darbo inspekcijos).


Nuspręsta: nuolat palaikyti ryšius su frakcija, o prieš priimant sprendimus svarbiais klausimais organizuoti diskusijas.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!