Būtinų medicinos paslaugų sąrašo dar teks palaukti

Praėjusių metų balandžio 8 dienos Sveikatos apsaugos ministro J.Oleko įsakymu buvo patvirtintas sąrašas dėl būtinosios medicinos pagalbos ir būtinųjų medicinos paslaugų teikimo ir masto, tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovo S.Janonio teigimu, šis sąrašas netinka streiko atveju ir turėtų būti sudarytas iš naujo. Be to, tai užims daug laiko, nes ministerijos specialistams reikės diskutuoti, kokios paslaugos turės būti teikiamos, o kokios – ne. SAM atstovas paminėjo, kad iš Vyriausybės Teisės departamento gautos išvados, jog medikų streikas yra neteisėtas ir paragino streiko organizatorius jį atšaukti.


Darbdavių atstovas R.Jagėla teigė, kad visuotinis medikų streikas jiems yra nepriimtinas, nes valstybės biudžete papildomų pinigų nėra ir tai gali atsiliepti didesniais mokesčiais darbdaviams. Pasak jo, streiko organizatoriai turi susitikti su valdžios atstovais ir kilusias problemas spręsti derybų keliu.


Profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) atstovas A.Bružas teigė, kad ne Trišalė taryba turėtų spręsti, ar medikų streikas teisėtas, ar ne, tačiau ji galėtų paskatinti Vyriausybę derėtis. Pasak jo, valstybės biudžete pinigų yra, tik nemokama tinkamai jų paskirstyti.


“Gal Vyriausybė planuoja atvežti streiklaužių, kad neketina derėtis”, – svarstė R.Jagėla.


Socialiniai partneriai nusprendė, kad būtinųjų medicinos paslaugų sąrašą visuotinio medikų streiko metu Trišalei tarybai turi pateikti Vyriausybė.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!