Bendras susitarimas – darbuotojų labui

Šalys, pripažindamos viena kitos svarbą, stabilizuojant ekonominę ir socialinę padėtį rajone, numatė tarpusavio santykių pagrindinius principus. Rajono savivaldybė įsipareigojo kviesti profsąjungų bendrijos atstovus į pasitarimus, kuriuose sprendžiamos  socialinės, ekonomonės rajono problemos, gyventojų užimtumo klausimai, spręsti profesinių sąjungų bendrijos pateiktus klausimus. Bendrija numatė kviesti savivaldybės atstovus į savo renginius,  kuriuose bus svarstomi opūs klausimai visiems rajono gyventojams. Numatyta keistis informacija apie ekonominę situaciją darbo kolektyvuose, skatinti profsąjungų ir kolektyvų vadovus sudaryti kolektyvines sutartis. Susitarimas galioja dvejus metus.


Vicemero ir “Švyturio”  profsąjungos nario Grigorijaus Malčanovo nuomone  susitarimo pasirašymas “įlies alyvos demokratijos plėtojimui Ukmergės rajone”. Nuo susitelkusių profesinių sąjungų priklausys, kaip bus sprendžiami socialiniai klausimai darbo kolektyvuose. “Tik dėl to, kad profesinės sąjungos yra aktyvios, įmanoma pasirašyti tokią sutartį”, – sakė Aukštesniosios verslo mokyklos profsąjungos pirmininkė Valentina Vaičiūnienė.  Profesinių organizacijų svarbą pabrėžė ir didžiausios rajone – “Vienybės” profsąjungos pirmininkė Liucija Marcinkienė: “Jei kolektyvuose yra  profsąjungos, visi  darbuotojams opūs klausimai turi būti sprendžiami savose įmonėse, o ne teismuose”.


Bendrijos pirmininkas Vincentas Banikonis informavo, kad balandžio 27 -ąją Ukmergėje organizuojama profesinių sąjungų dieną. Į mūsų miestą atvažiuos daug svečių iš profesinių sąjungų konfederacijos, į renginį bus kviečiami savivaldybės atstovai ir įmonių vadovai.  Svečiai lankysis miesto įmonėse, kuriose jau veikia profesinės organizacijos, ir tuose kolektyvuose, kur jų nėra.


Zita BATAITIENĖ

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!