UAB „Kauno autobusai“ pasirašyta nauja kolektyvinė sutartis

Gruodžio 27 d. pasirašyta UAB „Kauno autobusai“ kolektyvinė sutartis, kuri nuo 2019 m. sausio 1 d. bus taikoma profesinės sąjungos nariams ir galios ketverius metus. Sutartį pasirašė bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Grigelis (nuotr. dešinėje) ir darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis.

Anot pastarojo, derybos truko devynis mėnesius ir buvusios sunkios. Kadangi iki naujojo Darbo kodekso įsigaliojimo pasirašytos kolektyvinės sutartys nustoja galioti nuo 2019 m. sausio 1 d., todėl  profesinės sąjungos komiteto iniciatyva kolektyvinės derybos dėl naujos kolektyvinės sutarties pradėtos nuo 2018 m. vasario 1 d. Teisininkė Jovita Jančiauskienė paruošė kolektyvinės sutarties projektą ir pateikė darbo grupei svarstyti. Per tą laikotarpį įvyko 11 kolektyvinių derybų etapų, o jos baigėsi 2018 m. gruodžio 5 d.

Profesinės sąjungos pirmininkas dėkoja teisininkei Jovitai Jančiauskienei bei profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojams Giedrei Olbergienei ir Dainiui Kiziui už racionalų ir komandinį darbą. Bendrovės vadovas Mindaugas Grigelis taip pat dėkojo darbuotojams už supratingumą ir socialinio dialogo siekimą vienijant kolektyvą.

Kadangi pasirašyta sutartis galioja tik profesinės sąjungos nariams, svarstoma galimybė išplėsti jos galiojimą ir darbuotojams.

12

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!