Įvyko LPSK Jaunimo centro konferencija

Lapkričio 19-20 d., Vilniuje, viešbučio “Art City INN” konferencijų centre įvyko Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Jaunimo centro konferencija.

Šiame renginyje Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Priemonių įgyvendinimo organizavimo skyriaus patarėja Ramunė Grigienė pristatė šios tarnybos veiklą, jaunimo įsidarbinimo, stažuočių, kvalifikacijos kėlimo ir kompetencijų įgijimo priemones, jaunimo verslumo galimybes.
Po to pirmininkė Alina Tankeliun taip pat pristatė LPSK Jaunimo centro veiklos ataskaitą, vėliau vyko kūrybinės dirbtuvės įvairiomis temomis.
Sekmadienį aplinkosauginės organizacijos “Fridays for Future” (“Penktadieniai ateičiai”) atstovai Viltė Zaveckaitė ir Naglis Autukas iš G1PS pristatė savo vizijas apie ekologines profesines sąjungas ir uždavė kelias įdomias užduotis renginio dalyviams.
Be to, pasinaudota proga susikurti palaikymo akciją ETUC Youth / CES Jeunes kampanijai – BAN UNPAID INTERNSHIPS (“uždrauskime nemokamas praktikas/ stažuotes”).
Pasak dalyvės iš Naftininkų profesinės sąjungos Ilonos, renginys buvo smagus ir informatyvus, o “jaunimiečiai” išvyko namo su nuostabiomis emocijomis ir nauju žinių bagažu.
“Tokios konferencijos padeda mums sustiprėti kaip organizacijai bei tapti glaudesne bendruomene. Sakyčiau, ši konferencija buvo itin informatyvi – turėjome tikrai skirtingų bei įdomių pranešėjų, padėjusių praplėsti akiratį mums, kaip jaunimo organizacijai, svarbiose temose”, – sako LPSK jaunimo centro pirmininkė Alina Tankeliun.
Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!