Tarptautinių renginių rekomendacijos

    • Rugsėjo 1-3 d. vyks Briuselyje, Belgijoje, įsikūrusio mąstymo centro „Bruegel“ kasmetinis susitikimas. Jame tris dienas ekspertai iš įvairių sričių diskutuos aktualiomis ES ekonomikos temomis. Į visus renginius galite registruotis čia, taip pat galėsite pamatyti jų transliacijas „Facebook“ (per čia). Kalba – anglų.

 

    • Rugsėjo 2 d. 21-22:30 Lietuvos laiku Friedrich Ebert fondas organizuoja nuotolinį seminarą „Skaitmenizacija ir kapitalizmas – ar tai pavojus demokratijai?“ Apie dideles IT korporacijas, masinį duomenų rinkimą, melagienų išplitimą bei daug kitų virtualios erdvės aspektų pasakos Humboldto universiteto profesorius dr. Joseph Vogl. Daugiau apie renginį ir registracija – čia.

 

    • Rugsėjo 7 d. 11-12:30 Lietuvos laiku vyks nuotolinis Europos profesinių sąjungų instituto (ETUI) seminaras „Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonė: ar socialiniai partneriai buvo nustumti į šoną?“. Kalbos – anglų ir vokiečių. Registracija ir daugiau informacijos – čia.

 

    • Rugsėjo 13 d. 12-15 val. Lietuvos laiku Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC) kviečia profesinių sąjungų darbo teisės ekspertus į idėjų dirbtuvę dėl Europos Sąjungos minimalios algos direktyvos pasiūlymo. Kiekviena nacionalinė organizacija kviečiama deleguoti vieną teisininkę(-ą). Diskusija vyks ne tik tarp teisės ekspertų, bet pakviesta ir akademikų. Norintieji dalyvauti kviečiami apie tai per kitą savaitę pranešti LPSK sekretoriatui el. paštu lpsk@lpsk.lt. Darbo kalba – anglų.

 

    • Rugsėjo 13-14 d. nuo 10 val. vyks Europos profesinių sąjungų instituto (ETUI) ir Europos aplinkos agentūros nuotolinis seminaras: „Klimato kaitos švelninimas ir prisitaikymas: iššūkiai ir galimybės“. Darbotvarkė – čia. Kalbos – anglų, ispanų, prancūzų, vokiečių, italų.

 

    • Rugsėjo 13-16 d. vyks Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (angl. OECD) virtuali konferencija Sociali ir solidari ekonomika: nuo paraščių tarp pagrindinių“. Joje pranešimus skaitys ir diskutuos aukšto lygio politikai, akademikai, praktikai. Konkrečias renginio sesijas matyti ir registruotis galite čia.

 

    • Rugsėjo 17 d. 16.30-18:30 Lietuvos laiku vyks Europos profesinių sąjungų instituto nuotolinis kasmėnesinis forumas. Šįkart jo tema – „Demokratijos ateitis planetinės krizės akivaizdoje“. Kam duoti pirmenybę, o gal šios srities nuo viena kitos neatsiejamos ir turėtų būti sprendžiamos kartu? Kalba – anglų. Daugiau informacijos ir registracija – čia.

 

    • Rugsėjo 24 d. 17:15-19 val. Lietuvos laiku Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija pristatys 2021 m. verslo ir finansų sektorių prognozes. Pagrindinis akcentas – kylančių technologijų įtaka duomenų varomoje ekonomikoje. Kalba – anglų. Daugiau informacijos ir registracija – čia.
Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!