Profesinės sąjungos gaivina socialinę akciją „Labas, jūra“

LPSK narė, regionines profsąjungas vienijanti Lietuvos žemės ūkio darbuotojų profesinių sąjungų federacija (RPF) inicijavo socialinę akciją „Labas, jūra“. Profesinės sąjungos Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse prie Baltijos jūros nuveš niekad jūros nemačiusius vaikus iš Kaišiadorių šv. Juozapo šeimos namų.

„Per tuos karantinus, visokius virusus, jų mutacijas, vakcinacijas ir maršus mes pamiršome vaikus. Tuos vaikus, kuriems labiausiai trūksta dėmesio. Vaikus, kuriems labiausiai reikia ne žaislų, ne dovanų, ne paramos, bet artimo žmogaus, šilumos ir tik jam skirto laiko, – sako RPF pirmininkas Audrius Gelžinis. – Prieš keletą metų LR Prezidentės iniciatyva kartu su nevyriausybinėmis organizacijomis į mūsų pajūrį būdavo vežami vaikai iš globos namų, šeimos namų ir kitų socialinių įstaigų. Traukiniu į pajūrį važiuodavo tie vaikai, kurie dar niekada nematė jūros. Ir tas pirmasis kartas – kelionė traukiniu ir jūra – jiems įsirėždavo visam gyvenimui“.

Šiemet gegužės 29 d. akcijoje dalyvaus ir jūros nemačiusius vaikus priims vaikų stovykla „Žilvitis“ (Karklė, Klaipėdos raj.), maitinimą užtikrins privačios organizacijos, autobusus vietiniam susisiekimui suteiks Klaipėdos rajono savivaldybė, edukacinę programą vaikams parengė Pajūrio regioninio parko direkcija, o žaidimus organizuos lauko pedagogikos darželio „Miško darželis“ auklėtojos ir auklėtiniai.

Palaikymo grupė feisbuke. Junkimės!

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!