Galimybę darbuotojams tapti įmonės akcininkais vertina teigiamai

Tarptautinei energetikos bendrovei „Ignitis grupė“ priklausančių įmonių profesinės sąjungos palaiko atnaujinamą atlygio politiką, kurioje numatyta ir galimybė darbuotojus skatinti akcijų opcionų programa. Tikimasi, kad tokia skatinimo sistema padidins darbuotojų motyvaciją ir lojalumą bendrovei.

Pagal atnaujintą atlygio politiką ir vieną iš jos dalių – akcijų opcionų programą darbuotojams – numatoma, kad visiems „Ignitis grupės“ įmonių darbuotojams bus sudaryta galimybė dalyvauti bendrovės akcijų opcionų programoje, tačiau ji nebus privaloma.

Numatoma, kad darbuotojai galės patys nuspręsti ir pasirinkti, ar toliau naudotis tradicine kintamojo atlygio dalies skatinimo sistema, ar rinktis dalyvauti naujoje skatinimo sistemoje su akcijų opcionų programa. Šią programą pasirinkusiems darbuotojams bendrovės akcijos bus suteiktos „Ignitis grupėje“ nepertraukiamai išdirbus trejus metus.

Akcijų opcionų sutartys bus pasirašomos kiekvienais metais ir priklausys nuo pastoviosios atlygio dalies, tikslų pasiekimo procento, akcijos kainos parametrų. Programai reikalingi kaštai bus skiriami iš darbuotojų darbo užmokesčiui numatytos dalies, skirtos iš pelno.

„Neabejotinai visi darbuotojai vienodai prisideda prie „Ignitis grupės” sėkmės, todėl į tai, kad darbdavys sudaro galimybę visiems darbuotojams tapti šios grupės akcininkais, žiūriu pozityviai. Energetikoje patirtis ir profesionalumas įgyjamas ne per kelis mėnesius, todėl svarbu turėti priemones, kurios skatina darbuotojų motyvaciją – tai padeda juos išlaikyti organizacijoje ir ženkliai prisideda prie kokybiškų paslaugų teikimo, kurio tikisi klientai”, – teigia Lietuvos pramonės profesinių sąjunga federacijos (LPPSF) pirmininkė Dalia Jakutavičė.

Pasak D. Jakutavičės, Lietuvoje nėra gausu pavyzdžių, kai darbdavys iš pelno skirią didelį dėmesį darbuotojų papildomų socialinių garantijų stiprinimui. Ji taip pat atkreipia dėmesį, jog “Ignitis grupės” kai kurių įmonių darbuotojai jau turi papildomas garantijas, numatytas kolektyvinėje sutartyje, papildomų naudų programą, o štai dabar atsiranda nauja priemonė skirta visiems darbuotojams.

„Su darbuotojų skatinimu susijusius sprendimus galime priimti tik atsižvelgę į pačių darbuotojų ir profesinių sąjungų nuomonę, todėl džiaugiamės sulaukę jų palaikymo. Atlygio politikoje numatyta akcijų opcionų programa buvo kuriama vertinant gerąsias rinkos praktikas ir užtikrinant, kad ji neturėtų įtakos klientų tarifams. Tikime, kad ši programa padės mums tapti dar patrauklesniu darbdaviu”, – sako “Ignitis grupės” Organizacinio vystymo direktorė Živilė Skibarkienė.

Atnaujinta atlygio politika su akcijų opcionų programa darbuotojams bus paskelbta kartu su pranešimu apie artimiausią visuotinį akcininkų susirinkimą, kuriame ji bus pateikta tvirtinti.

LPPSF informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!