LPSK pristatė pirmininkavimo BASTUN tikslus

Šiemet Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija perima pirmininkavimą Baltijos jūros regiono profesinių sąjungų tinklui (BASTUN). Vakar, ketvirtadienį, per vaizdo konferenciją LPSK pirmininkė I. Ruginienė BASTUN organizacijų atstovams pristatė tikslus ir pagrindines užduotis, kurios bus įgyvendinamos 2020-2021 m.

Kadangi baigiasi Baltijos jūros regiono vizija 2020, Lietuva prioritetizuoja organizacijos atsinaujinimą, krypčių bei veiklos metodų kitam periodui išgryninimą, taip pat – socialinio dialogo bei kolektyvinių derybų stiprinimą, be kurių vargiai įmanoma sukurti sąžiningas bei stabilias darbo rinkas.

Žinoma, privalėsime atsižvelgti ir į sveikatos krizės sukeltus iššūkius bei kaip mūsų tinklas gali prisidėti švelninant neigiamas pasekmes regione, kuriant naujus – geresnius – sprendimus. Ši krizė aiškiai pademonstravo, kokios svarbios profesinės sąjungos ir kaip jos, gebėdamos greitai mobilizuotis tarptautiniu mastu, amortizuoja smūgius bei neleidžia permesti didžiausios naštos ant darbuotojų pečių. Tokių bandymų – apstu, Lietuva – ne išimtis“, – akcentuoja I. Ruginienė.

Nors kadencijos tikslus planuota pristatyti kovą įvykti turėjusiame BASTUN aukšto lygio susitikime, bet dėl COVID-19 pastarasis buvo atšauktas. Kiti du svarbiausi Lietuvos pirmininkavimo renginiai planuojami spalį Vilniuje ir 2021 m. kovą Varšuvoje (Lenkija). Vis tik virtualios konferencijos dalyviai apsisprendė iki tol surengti daugiau panašių e.susitikimų ir išgryninti BASTUN poziciją dėl regionui aktualiausių klausimų. Pirmasis jų – birželį planuojama diskusija būtent apie COVID-19 situaciją.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!