Viena ranka duoda, o kita…

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkės Ingos Ruginienės komentaras savaitraščiui “Savaitė” apie priimtą biudžetą:

Šių metų biudžete matome apčiuopiamų gerų dalykų: didėja vaiko pinigai, kils atlyginimai kultūros, socialiniams darbuotojams, papildomą finansavimą pagaliau gavo ir ikimokyklinių ugdymo įstaigų pedagogai. Žinoma, darbo užmokėsčio augimas nėra pakankamas, bet vis dėlto negalime šio didėjimo vertinti neigiamai. Taip pat šiek tiek mažėja mokestinė našta darbuotojams, kas irgi yra gerai.

Tačiau daug abejonių mums kelia tai, kaip bus kompensuotos šios išlaidos, ir ar dėl to nenukentės viešasis sektorius. Ar už keliolika ar keliasdešimt eurų didesnį atlyginimą nesumokėsime per didelės kainos, kai paaiškės, kad trūksta finansavimo ir taip ne geriausioje padėtyje esančiai sveikatos apsaugai ar švietimui?

Buvo daug kalbėta apie pinigus, kurie bus „ištraukti“ iš šešėlio, tačiau aiškaus plano mes nematome. Mokesčių reformoje pasigedome ir pakankamo didelių pajamų  apmokestinimo, kad būtų surenkama pakankamai mokesčių.  Tiesa, Seimas ypatingos skubos tvarka padidino tantjemų ir kai kurių kitų pajamų rūšių apmokestinimą, bet ar to pakaks?

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!