Bendravimas su lyderiais motyvuoja kurti savas sėkmės istorijas

Šį savaitgalį, liepos 20-22 d., Zalensų slėnyje vyko tradicinis jaunimo organizacijų vasaros renginys – „Dalinkis vasara’18. Galimybės. Istorijos. Įspūdžiai“. Pavasarį tapę Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) nariais stebėtojais, jame pirmą kartą dalyvavo ir asociacijos „LPSK jaunimas“ atstovai.

„Džiaugiamės būdami Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos dalimi. Puiku rasti tiek daug draugų ir bendražygių, su kuriais galima ne tik dalintis idėjomis ar įdomiai diskutuoti, bet ir imtis bendrų iniciatyvų. Jaunimo veikla svarbi. Būdami vieningi, galime sukurti gražesnę, teisingesnę Lietuvą“, – sakė asociacijos „LPSK jaunimas“ pirmininkas Tomas Jakutavičius.

LiJOT vasaros renginyje vyko daug įdomių diskusijų, įvairių dirbtuvių bei netrūko pramogų. Temos įvairios – nuo dvigubos pilietybės įteisinimo, balsavimo nuo 16 metų, Europos Sąjungos politikos iki puikios iniciatyvos, skatinančios keliauti, „Surink Lietuvą“ pristatymo.

Tarp pranešėjų buvo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, socialinės apsaugos ir darbo  viceministras Eitvydas Bingelis, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius,  vienas žymiausių Lietuvos keliautojų Dainius Kinderis bei daug kitų.

„Nors daug ko išmokome ir sužinojome, bet tai toli gražu nepriminė pamokų mokyklose. Man labiausiai patiko, kad netrūko betarpiško ir lygiaverčio bendravimo nei su politikais ar visuomenės veikėjais, nei su itin sudėtingas temas aiškinančiais ekspertais. Tokioje neformalioje ir draugiškoje aplinkoje nebijai klausti ar pasidalinti savo įžvalgomis“, – įspūdžiais dalinosi asociacijos „LPSK jaunimas“ valdybos narė Jolita Šukytė.

„Ši patirtis unikali – jau laukiame kitų metų. Bendravimas su jaunaisiais lyderiais įkvepia ir skatina kurti savas sėkmės istorijas“, – prideda T. Jakutavičius.

 

 

 

 

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!