LPSK pritaria tikslinio procento skyrimo siūlymui

Birželio 11 d., pirmadienį, įvyko neeilinis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos valdybos posėdis. Vienas svarbiausių priimtų sprendimų – dėl Gyventojų pajamų mokesčių (GPM) įstatyme numatomo paramos modelio.

Valdybos nariai svarstė tarp dviejų galimybių:

  • profesinės sąjungos būtų eliminuotos iš tos kategorijos paramos gavėjų, kuriems galima skirti 2 proc. paramos nuo GPM, bet kartu su politinėmis partijomis konkuruotų dėl – trečiojo – 1 proc. paramos;

  • būtų įvedamas ketvirtas tikslinis procentas, orientuotas būtent į profesinių sąjungų finansavimą.

Diskusijoje nuskambėjo įvairių argumentų, vis tik galiausiai bendru sutarimu nutarta, kad tikslinio procento nuo GPM skyrimas profesinėms sąjungoms būtų naudingesnis.

Šis pasiūlymo sėkmė stiprinant šalies profesines sąjungas yra realesnis“, – sakė LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

Antrasis aktualus sprendimas – dėl atstovo skyrimo į Patariamąjį laisvo darbuotojų judėjimo komitetą. Bendru Valdybos narių sutarimu pagrindine atstove nutarta palikti LPSK generalinę sekretorę Janiną Matuizienę, o pakaitine paskirta Eglė Žukauskaitė.

Taip pat pažymėtina, kad nuspręsta I. Ruginienę deleguoti į gruodžio 2-7 d. Danijoje, Kopenhagoje, vyksiantį Tarptautinės profesinių sąjungų konfederacijos (ITUC) kongresą.

Šis LPSK valdybos posėdis ypatingas ir tuo, kad jo metu atsisveikinta su trylika metų LPSK vadovavusiu Artūru Černiausku. Valdybos nariai jam padėkojo už sudėtingą darbą ir didelį indėlį stiprinant profesinių sąjungų judėjimą Lietuvoje.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!