Rytoj vyks VI-asis LPSK Suvažiavimas

Gegužės 11 d., penktadienį, 10 val prasidės VI-asis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) suvažiavimas. Tai – kas ketverius metus vykstantis svarbiausias LPSK renginys, kurio metu paskelbiamos organizacijos veiklos gairės kitiems ketveriems metams, keičiami įstatai ir renkami LPSK vadovai. 

VI-asis LPSK Suvažiavimas rengiamas viešbutyje „Best Western Vilnius“ (Konstitucijos pr. 14, Vilnius).

Tradiciškai profesinių sąjungų suvažiavimuose dalyvauja ne tik organizacijos narių-šakų delegatai, bet ir garbingi Lietuvos ir užsienio svečiai.

Tarp pirmųjų paminėtini: socialinių reikalų ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Lietuvos darbdavių konfederacijos pirmininkas Danukas Arlauskas, Lietuvos pramoninkų konfederacijos pirmininkas Robertas Dargis, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, F. Eberto fondo Lietuvos biuro vadovė Jolanta Steikūnaitė-Freirė,  Lietuvos profesinės sąjungos “Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė, Seimo narys Algirdas Sysas, Pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Grasilda Makarevičienė bei kiti.

Džiugu, kad šiais metais LPSK Suvažiavime lankysis ir tarptautiniame profsąjungų judėjime itin svarbūs asmenys – Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) generalinis sekretorius Luca Visentini ir Tarptautinės profesinių sąjungų konfederacijos (ITUC) paneuropinės regioninės tarybos (PERC) vykdantysis sekretorius Anton Leppik. Taip pat bus sulaukta atstovų iš Latvijos, Estijos, Austrijos, Lenkijos, Norvegijos, Danijos, Švedijos bei kitų šalių profesinių sąjungų.

Prieš LPSK Suvažiavimą su L. Visentini bus surengts atskiras LPSK atstovų susitikimas, taip pat planuojama, kad ETUC generalinis sekretorius susitiks su Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu ir Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu. Numatytos pagrindinės susitikimų temos – Europos socialinių teisių ramstis, Europos ekonominė ir pinigų sąjunga, ETUC Europos šalyse inicijuota darbo užmokesčio kėlimo kampanija.

Per LPSK Suvažiavimą apie 170 LPSK narių-šakų delegatų turės apsispręsti dėl trijų pagrindinių dalykų: LPSK veiklos gairių kitiems ketveriems metų, organizacijos įstatų keitimo ir naujų vadovų.

Į LPSK pirmininko poziciją pretenduoja dabartinis pirmininkas Artūras Černiauskas bei Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Inga Ruginienė, o į generalinio sekretoriaus – dabartinė generalinė sekretorė Janina Matuizienė ir  Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Egidijus Milešinas.

 

Visą VI-ojo LPSK Suvažiavimo darbotvarkę galite rasti čia: Suvaziavimo darbotvarkes projektas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!