ETUC kviečia EK atsiimti rekomendacijas, varžančias streikų teisę

Europos profesinių sąjugų konfederacija (ETUC) kviečia Europos Komisiją (EK) atsiimti savo rekomendacijas, varžančias oro erdvės skrydžių vadovų teisę streikuoti.

Teisė streikuoti yra pamatinė teisė ir Europos Komisija neturi teisės jos paminti, – teigė ETUC konfederacinė sekretorė Esther Lynch. – EK veikia priešingai ES sutarčiai, ES pagrindinių teisių chartijai ir Europos socialinių teisių ramščiui. Europos Komisijos pamokymai blogai apgalvoti ir, atrodo, visiškai ignoruoja profesinių sąjungų ir kolektyvinių derybų vaidmenį ginant saugias valdymo sistemas.

Pasak jos, jei EK nori sumažinti skrydžių atidėjimų, ji turėtų susikoncentruoti į pagrindines to priežastis ir nekaltinti dirbančiųjų, besinaudojančių savo teise įtikinti darbdavį sėstis prie derybų stalo.

ETUC taip pat remia savo narės Europos transporto darbuotojų federacijos teisę ginant teisę streikuoti ir jos peticiją, besipriešinančią EK pozicijai (ją galite rasti čia: http://www.atcorights.org/petition/). Priminsime, kad tokia rekomendacija, ribojanti teisę streikuoti, pateikta „Aviacija: atvira ir sujungta Europa“.

Daugiau informacijos galite rasti čia (anglų k.):
https://www.etuc.org/press/european-commission-proposal-restrict-right-strike-grave-error

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!